Tiny Hand

Patriotik..

 Thursday, August 27, 2009

saye x pernah nk gantung bendere ke hape ke :p
kat opis ni jee gantung bendera :p
x patriotik kan sayee ni..?

tp td otw gi opis,
kat radio sinar.fm de lagu merdeka..
ala..
yang tanggal 31, bulan 8, 57 tuuu...

tetibe saye nyanyi dengan bersemangatt..!
haaa..
baru patriotikk :p
hehe....
~bes lak lagu tu :p~

::terase cam da lame gile x nyanyi lagu NEGARAKU sambil bediri tegak::
~nanti saye hapdet pasal ayam percik yee~

Read more...

bapa yang baik kahh..?

 Thursday, August 20, 2009

incik wan bermandi hujan bersama si kecik,
~xde keje tol laki aku ni~
::hasya adleen::
~kalo sesape yg x tahu, hasya ni adalah anak sepupu aku~
kemudian mereka sambung mandi air paip sambil shampoo..
sampai menggigil budak kecik tu :p
pn.nina x join di atas sebab² tertentu yang x bleh di elakkan :)
huhu..
so jadi photographer je laa...

~suke diz pic~






~dancing laa konon~







haha..
ni aku nk cite sket pasal budak kecik ni..
hari tu die terdengar aku panggey incik wan HONEY..
pastu,
ringtone incik wan ialah lagu honey..honeyy..sugar..sugar..
~ala..cam iklan digi tu~
pastu die kate,
"uncle wan honey, ayong sugar"
hmm..
ye lah hasya..

start dr hari tu,
die panggey hubby aku HONEY weh..

haritu mase die nak balik,
dah bye sume dah,
die bye uncle wan kesayangan die tu...
"BYE HONEY"
haha..
sume gelak,
kate kat die,
"hasya kene panggil 'uncle wan' "
"tak nak. hasya nk panggil honey jugak!"

ohhh tidakkkk...
pn.nina ada saingan..?!! :(

semalam jumpe die,
die da x panggey honey dah..
mama die dah saiko die laa tu..
die kate "tu HONEY ayong. bkn hasya"

Read more...

should i delete my blog..?

hmm..
kata 2 di beri oleh incik wan...


delete ur blog....

or

strictly to invited readers only....


camne ni :(
kene delete ke..?
:( :( :(

Read more...

creative kee..?

 Wednesday, August 19, 2009

huhu..
cik dhiya telah mengishtiharkan belog saye ni kreative..
wahh..!
ishtihar tu :p

::MASEHH CIK DHIYA::
ok..
saye tempek..
nahh..
So here's the rules:

~copy paste dr blog cik dhiya~
1. You must thank the person who gave you the award.
~dah say thank you dah :)~
2. Copy the logo and place it in your blog
~dah :)~
3. Link to the person who has nominated you for the award.
~cik dhiya hazwani (bile ntah nk jadi PUAN :p)~
4.Name 7 things about yourself that people might find interesting.

Here goes 7 random things about meself:

1. mesti semua lengkap and in order- apa2 yg saye nk buat, saye akan rancang dulu. kalo nak kan sesuatu, saye akan survey sampai puas hati :) saye xsuka spontan (jarang²). barang² saye juga kene lengkap :) hehe..

2. manjaga hati orang- yeee...hati orang lain ni saye sangat takot utk di sakiti. tapi hati saye...? ada orang lain pk..?
kalo saye x suke seseorang tu, saye akan tetap kawan juge (hipokrit ke ni?) :p

3. saye punctual..!- saye memang pantang kalo 'janji 'melayu' kalo saye janji kul 11, kul sebelas laa saye sampai :) kalo lambat sket pon, saye akan inform..! tapi......... bila saye together-gether ngan incik wan, saye akan lambat :( hehe...

4. bukan semua orang boleh menasihati saya :)- yang ni kalo orang yg 'x berapa betul' nasihat² saye, sy wat bodo jek. kene ada cara nak tegur saye yeee :)


5. pendam & dendam- saye pendendam orang nye. saye x share problem ngan orang lain. cume prob 'cam bodo' je sy cite kat kawan2 :)

6. tangan bocor- saye xleh ade duit. kalo ade duit je misti abess :p adeee je idea nk beli macam2 :(
perbelanjaan melebihi pendapatan saye ni :p

7. tak ramai kawan- saye x pandai berkawan (pemalu) :) kawan² saye leh kire ngan jari je. tp bile saye dah kawan ngan org tu, saye akan kawan ngan die forever. luv u guyss...


the last part, i have to tag 7 bloggers for this awards.

Nominate 7 other Kreativ Bloggers. Post links to the 7 bloggers that you nominate. Leave comments on each of the blogs to let them know that they have been nominated.

1. aimi a.z
2. dilla
3. arl
4. encik koko
5. zaheen
~aiseh de 5 je laa. xpe kot~

Read more...

Ramadhan :)

 Monday, August 17, 2009

yeahhh...
Ramadhan tahun ni adalah ramadhan yg berbeza buat saye :)
sebab :)

1. saye puase dengan hubby saye yg tercintee...
~xsama ngan thn2 lepas :)~
2. saye kne prepare sahur..
~salu bangun makan je. then tido balik~
3.berbuka pon saye kene prepare
~x kire aa beli ke masak ke~
4. saye akan berniaga di bazar ramadhan medan gopeng :)
~ohoho..saye tolong2 gitu jek. ini projek incik wan~
5. raye tahun ni saye raye kat umah mentua :)
6. baju raye misti sedondon ngan hubby saye :)
~tapi saye xde baju raye lagi :(~
7. kalo bebuka kat umah mama, saye sebagai tetamu :)


tadi saye g bli apron :p
~nak carik apron hello kitty, tp x jumpe laa plak~
wahhhh..
semangat berniaga..!!
hari rabu nk gi injection plak..
ngan zaheen..
zaheen akan tolong incik wan sepanjang bulan pose ni :)
tolong yang di beri upah yee :)
hehe..


oho,
tapak beniaga ni saye tataw lg location nye kat ne..
masih blum cabut undi tapak lagi..
esok nye nk puasa baru nak undi kot..
alasan nyee...
DATO' BANDAR CUTI..
xleh cabut undi lagi..
hmm...

hopefully dis year saye x tinggal puasa banyak :(
hehe...

aminnn...

Read more...

saye dah ok :)

 Sunday, August 16, 2009

saye baru je pas menerima call dari ibu mertua saye yang tersayang :)
beliau bertanya tentang khabar saye :)
saye kan sakit :)
hi hi hi...
~mekaseh mak sebab ambik berat :) sayangggg mak..! muahhh~

hari Jumaat ritu saye MC..
pagi2 bute dah g hospital :(
saye telah di attack oleh asthma yg jahat itu,
dimana segala ubat2an saye dah x berfungsi,
maka ke hospital laa jawab nyee..

doktor tanye saye,
"nak masuk ward x..?"
~jika doktor offer masuk ward, bermakna keadaan saye agak terukkk :( hehe..~
huhu..
lagi mau tanyeee...
misti laa saye tamauu..!
tamau laa bercampor ngan virus H1N1..
2x doktor tanye. siapp buat muke kecewa lagi bile saye menolak lamaran nye itu...
hehe....

so,
saye dapat nebolizer
~owhh..sangattt legee...~
1 injection,
3 ubat,
1 surat cuti sakit :)
semua skali hanya RM225.00
terima kasehhh....
bayar di kaunter yeee....
sila datangg lagi..!


huhu.....
then,
cerita pasal 2 manusia yang saiko plak,
setelah sesi meluah kan perasaan ngan incik wan,
~thru phone jek. hubby ku ada di kampung halaman nyee :(~
saye masih x berpuas hati dengan 1 manusia ni..
x abes2 laa die ni...
last2 tadi,
my dear ARL tanye
"aku baru pas bace blog ko. ape cite..?"

~chatting kat fesbuk jek~
haha...
bagusss...
arl berada pada waktu yg tepat :p
arl laaa kne dgr bebelan saye...
hehe...



sooo...
saye sangatttttt lege skarangggg :)
~esok leh gi keje dah :)~




Read more...

dedicated to: LABU BIN KUNDUR

 Friday, August 14, 2009

seperti tajuk,
saya tujukan post ini kepada....
LABU BIN KUNDUR* (bukan nama sebenar)
~saya pasti anda membaca...~

kenapa saya guna nama lain...?
kerana en.LABU ni juga mungkin mempunyai kawan2 nya yg membaca blog saya :)
~berkawan baikkkkk ye~


saya x mahu melukakan hati kawan2 nye itu,
kerana saya juge berkawan ngan mereka...

anda mungkin tahu,
post ini utk anda..

siapa yg makan cili,
die laa yg rasa pedass kannn...??
btuii...?

tapi saya rase mungkin ada 'orang lain' juga akan terasa.
walopon x makan cili :p
~kepada 'org lain' itu, bukan anda yee~

saya nk bagitau kat sini,
udah2 laa tu yee nk menyibuk hal saya..

saya tahu anda baik,
anda disukai ramai rakan2 anda,

tp jangan ingat anda tu baik sangat,
jgn ingat anda tu bagus yee..

kerana perasaan seperti itu akan merosak kan diri kita juga :)

sbb walopon saya kenal anda x laa lame mane,
tapii....
saya dah taw perangai anda tu..
anda juga a bit psycho laaa..

ingat yee,
dulu anda ade buat salah pada saya,
menganiaya saya,
ada sedikit fitnah & etc..

ALLAH makbulkan doa-doa orang yg teraniaya..
walopon ini cerita lama,
saya tetap ingat sampai mati wahai manusia yg berlagak bagus :)

saya minta maaf kpd yg terasa,
sy kne tulis,
kene luahkan apa yg saya rasa,
kerana saya dah lama berdiam...
dan ini juga sudah & memang melibatkan SUAMI saya..


kepada anon,
sy tahu siapa awak,
dan saya tahu awak jumpa blog sy bkn melalui GOOGLE..
tapi ada org yg menyampai...
~very confident..!!~
sebenarnya,
saya xde masalah apa2 dgn awak..
just cite lama,
and its over,
kite pon dah mintak maaf kan....?


Read more...

To: Cik Dhiya Hazwani :(

dearr :(
leh ajar aku wat private post..?
ade prob sikit laa...
ke x yah wat post..?
cite personally je kat ko thru email..?
or kite YM reramai kengkawan kuu...!!?
sangat2 perlu share ni..

Read more...

yess..berjayeee...berjayee...

 Wednesday, August 12, 2009

hihi..
saye berjaya merajuk selama 3 hari :)
bermula dr hari isnin :)

sbnr nyeee,
merajuk isnin tu jee,
selasa dah ok dah..
~bukan ape pon. saje je carik pasal~

tp saye x nak mengalah..
hehe...
saje je nak menyiksa perasaan incik wan..
so saye kuat kan semangat..
tamau men'cair'kan diri :p

tak rinduu keee..??!!
haha...

maunyee x...?!
stengah mati kerinduan :p
tapi,
demi adventure yang dibuat² sendiri,
maka,
layannn kan ajee :)

tapi.......
hari ni incik wan kate nak balik,
setelah semalam (malam²) x berjaya pujuk saye :)

alamakk...
kang incik wan balik kang,
saye nk wat muke camne..?
nk senyum ke...?
ke
nk maintain wat muke belagak..?
~dah rindu gileeeee ni~

aisehhh....
camne yee...?!

Read more...

saye nak merajuk..!!!

 Monday, August 10, 2009

yeee...
sayee nak merajuk ngan incik wan...
sebab semalam die x talipon saye time saye masih belum tidor..
incik wan hanye tepon saye setelah saye tido..!!
nak merajuk...!!!!!
nak merajukk...!!!
nak merajuk...!!!
x kiree......!!
saye x nak angkat phone call die..!
saye x mau reply SMS die..!!
~bace jek mau :p hehe...~
tamauu..!!
tamauu..!!
saye nak merajuk selama 3 hari..!!!!!
yaaahhhhhhh...
benci..!
bencii...!!!!
bencii...!!!!
ketike incik wan 'meninggal' kan saye :(
saye terasa kekurangan kasih sayangg :( :( :(
.
.
.
.
.
.
p/s: incik wan sedang cuba memujuk saye :)
tapiii....
kuat kan hati..
jangan cair.....
controlll...!!! controoll..!!!
3 harii..
ingatt....!!!!

Read more...

100 days :)

 Sunday, August 9, 2009

syukur Alhamdulillah :)
pn.nina & incik wan dah 100 hari kawen :)


tapii..
pada hari yang ke 100 ni,
pn.nina ditinggalkan bersendirian,
incik wan sedang berpoye² ngan kengkawan nye itu..

huhu..

dorang g KL,
attend wedding kawan dorang..
hmm..


pn.nina nk g KL jugak,
nk berpoye² ngan kengkawan pn.nina,
sambil² shopping raye,

tapii...
incik wan x izinkan :(

soo..
tepakse lee dok umah..! :(

Read more...

07-08-09

 Friday, August 7, 2009

ohh..
tarikh ini :(
saye sangat sukee :)

kalo x kan,
pn.nina & incik wan akan kawen pd date ini taw :(
we all ada 2 date :)
06/03/09 & 07/08/09

tapiii....

ibu saye x merestui nyee :(
sebab:
1. tarikh 06/03/09 tu awal sangat. x prepare pe lg, lgpn bapa pn.nina bz masa tu :(
2. tarikh 07/08/09 ni dah dekat sangat ngan bulan pose, nanti takot ape2 yg 'x patot berlaku' akan berlaku :p biase laaaaa....... orang baru kawen kan :p kot² laa.....

maka dengan itu,
ibu dan bapa saye telah men decide utk memilih tarik 01/05/2009 utk tarikh ijabkabul saye :(

saye sangat jeles ngan orang² yang akan bernikah pada hari ini :(
xpe laa..
ape yg kita rancang x semua nya akan menjadi :)

Read more...

H1N1 :(

 Thursday, August 6, 2009

takot aa skang :(
h1n1 ni :(
dah laa pagi td time nk g keje dgr radio,
die kate pesakit ASTHMA berisiko tinggi utk dpt penyakit hini ni :(
takott nyee :(

Datuk Seri Liow Tiong Lai, berkata penghidap asma yang kerap mengalami kesukaran bernafas adalah antara yang tersenarai dalam kumpulan berisiko tinggi dan mendedah kepada jangkitan H1N1.

"Saya harap mereka yang menghidap asma atau sebarang masalah berkaitan pernafasan supaya membataskan pergerakan dalam suasana berjerebu seperti sekarang dan segera mendapatkan rawatan jika dilanda demam, selesema serta batuk"


aiseh :(
dah laa skang ni pn.nina rase x sehat je :(
asthma attack tu xde laa lg..
~dah lama x kene. last kene sehari sebelum hari pernikahan ku :p siap kene injek lg :p~
huhu...
just cam x larat,
rase cam nak demam,
kepala berat,
perot x sedap :(
selera makan pon kurang :(
camne nih..?


Ya Allah,
jauhi laa aku dr penyakit² ini semua,
berilah kesihatan yg baik kepada aku,
~walopon ko dah menguji aku ngan penyakit asma ni :(~


ni plak gejala² penyakit hini ni :p

*Demam dan batuk <-- takde

*Sakit tekak <-- tak juge

*Hidung berair dan tersumbat <-- pun x.

*Sengal otot <-- erm.x gak kot

*Sakit kepala <-- haa. yang ni ade :)

*Menggigil dan keletihan <-- menggigil x, keletihan maybe

Read more...

tade idea nk tulis pe :p

 Wednesday, August 5, 2009


hmm..
nak update blog,
tp tatau nk tulis pe...
cite sket² je laa eh..

pn.nina wondering,
banyak ke orang bace blog pn.nina ni...?
kawan² pn.nina pon x ramai,
tp,
ce tgk ni,
dah de 1035 visitors..
ke angka tu normal utk blog yg baru 3 bulan ni..?
normal eh..?
ke ade yg bace, tp jd silent reader..?
~cam pn.nina salu buat :p~


hehe...
yang ni plak pic 'rumah baru' pn.nina & incik wan,
snap dr luar pagar je,
jap lagi baru nk g cuci,
bkn kami yg cuci,
tp pn.nina upah maid indon utk cuci,
dari pn.nina penat + bepeluh² + buang masa,
bek upah mereka dgn kadar RM10 utk 1 jam :)
tul x..?

sok pn.nina upload pic belah dalam plak...
pic rumah setelah di cuci oleh maid :)
rumah ni x 'scary' :)
toilet, lantai sume ok..
sebab ni umah baru,
so lantai² die dh siap ade tiles :p
ahaha....
~memilih rupenye pn.nina ni. tp x salah kan? utk keselesaan kami :)~




haa..
yg ni plak pic cik zura kite,
sedang khusyuk mencari² baju utk majlis nye nanti :)
pn.nina le bawak g butik hari ahad ritu :p
pilih yee zura,
nanti masa majlis ko nanti,
aku bawak ko g mekap kat kedai ye :)
aku menjadi supir mu :)

sket lagi merasa laa kite nasik minyak pn.zura & incik muaz :)
nanti 2-2 belah aku pegi :p
blah zura confirm aa..
belah muaz,
maybe gi ngan family mentua aku :)
~tu pon kalo muaz jempot :(~
tp xkan x jempot kann..?
kan family mentua aku bakal besan family muaz..?


Read more...

happy 3 months anniversary:)

 Saturday, August 1, 2009

happy 3 months anniversary to me :)


rase cam xkawen lagi pon ade gak :)
hi hi hi...

skejap je kan..?
huhu...

alhamdulillah,
pn.nina dah jumpa rumah sewa :)
kami akan dok kat Taman Meru Impian :)
hari ni baru jumpe setelahhh begitu lamaaa mencari :(
sangat susah,
sampai stress pn.nina :(
~kami baru nk duduk sesame ni :p~

pn.nina berkeseorangan dis wik,
sbb incik wan keje on weekend :(
ohh...
sangat laaa x sanggup di tinggal kan :(
sib baik incik wan bkn doctor kan :p
kalo x asik kene tinggal je malam2 sbb die asik oncall :p
sangat tidak sanggup :p

haha...
neway,
happy 3 month anniversary to my dearie hubby..
hope we will be together forever....
luv u sooo much honey :)


Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP