Tiny Hand

sangattttt laaa x puass hati..

 Friday, July 31, 2009

aku dari dulu lagi memang x suka dgn services yg disediakan oleh gov..
xtau laa korang camne..

1. mereka ini amat laa x friendly..
2. asal aku berurusan ngan dorang, misti kne tunggu lama..
nak bangun dari kerusi pon lambat..!
3. mereka suka nk mangumpat, even ada customer di kaunter..! nk ngumpat pon tunggu aa kami xde..!
4. yang lelaki pon dah suka bergossip. mengalah kan pempuan..
5.receptionist pon belagak...! eleh. baru jadi receptionist pon da blagak ye..?!
6.muka memang x pernah senyum...
7. selalunye saye berurusan dengan staff² yg 'senior'. paham2 laa...
8. ada skali tu, aku lak kene tunggu 'die' tu bergossip kat fon then baru entertain aku. gune fon office lak tu. heellooooo, aku yg keje kat kampeni BAPAK aku pon x penah gune fon ofis call hubby aku taw..!
9. asal tanye je, jawab acuh x acuh. cam die je sorang sebok..! abes aku ni x sebok 7 xbanyak keje laa..?!!
10. management mereka amattttt laa x bagus..

aku ni bkn berurusan dgn HQ mereka. stakat ni aku berurusan dengan
KKM(kementerian kewangan malaysia),
PKK (pusat khidmat kontraktor),
JKR (jabatan kerja raya kinta/perak),
MBI (majlis bandaraya ipoh),
CIDB (construction industry development board malaysia)
JKJR (jabatan keselamatan jalan raya)

stakat ni CIDB je laa yg amat friendly. aku berurusan ngan CIDB Perak ye :)
JKJR pon ok :)
KKM pon aku tade masalah. mereka pon sangat ok.yg ni yg kat putrajaya..
MBI n JKR pon ok. just JKR punye receptionist yg bagi 'kad pelawat' tu senyum laaa sket..
haha...
PKK je tinggal ye..
banyak aku nk komen ni...

bukan PKK je tapi di tambah dengan PKKMM (persatuan kontraktor-kontraktor melayu malaysia) cawang negeri PERAK..!

hmm..
ntah laa..
bile laa mereka ni nk friendly n give d best service to us..?!!
kalo di beri pilihan,
malas nyee nk 'ade urusan' ngan mereka ini. but i have too..!
or else no job for me n d company..!

bagi aku membebel lebeh sket leh..?
sian aku ni memendam perasaan..
kang cakap banyak2 lak kang x pasal2 ISA :p
eh..
possible ke..?

aku bukan x puas hati ape pon,
tp, kite sebagai rakyat malaysia n rata2 nye orang melayu yg aku jumpe..
cam x de budi bahasa..
kata "BUDI BAHASA BUDAYA KITA" tapii...
masa aku tulis ni aku just luahkan perasaan yg terbuku di hati jek...
bukan sume gov servant cam tu,
aku x pernah berurusan ngan 'pihak atasan'. mereka mungkin lebih professional n mereka ni sume still muda :) tp... yg 'mereka-mereka' yg kerja nye memerlukan berdepan ngan masyarakat sekeliling spt aku ni ha..
adoi laa...

macam 1 kes ni,
pihak PKK dah letak kan syarat kene pergi KURSUS kalo nk renew lesen PKK Kelas F..
ok..?
then,
lesen aku tu dah nk mati 4/11 ni..
so kene renew 3 bulan sebelum due date..
~ini adalah syarat2 yg termaktub yee..~
so, aku pon dok laa carik tempat nk berkursus...
tempat lain seperti selangor, negeri sembilan, melaka n johor sume kursus pihak PKK yg urusankan...
tp kat perak..?
pihak persatuan yg uruskan...?
then buat bkn kat perak, tp kat sintok, langkawi n etc..
bergabung ngan kedah & perlis. tempat yg disediakan hanye le 50..
hm..
logik kah itu..?
korang xde statistik ke kontraktor kelas F ni de berape kat Perak ni..?
adoii..
kalo nk kursus kat negeri lain, boleh, tp mereka memberi kelebihan kat kontraktor negeri dorang. kalo desperate nak sangattttt g kursus, dorang leh terima asalkan dah dekat sangat due date & yg dah lebis due date :)
fair enuff laaa..
tp...........

haihh..malass aa nk ngomel..
dah pegi dah pon kursus kat ABM (akademi binaan malaysia) sintok. dah dpt sijil dah pon.
sijil dari CIDB jelaa pon. sijil dr PKK kene tunggu dulu n kne amibik kat PKK perak. sekiann harap maklum..!
ni pon kursus dari CIDB. bkn PKK..

yg PKK nye kursus ada gak. tapi kat langkawi la.kursus jambatan..
tapi kalo nk g,syarat die dalam sijil PKK tu kene ada kepala buat jambatan..
sungguh x logik yee..

kite pergi kursus adalah untuk menambah kan kepala dalam lesen tu,
kalo xde kepala tu,
kite still bleh pergi kursus then time renew lesen tu, apply laa kepala jambatan tu dalam sijil..

maybe korang x paham ape yg aku bebelkan ni..
tp...
bace je laa....

lesen PKK tu camni..
kepala tu ade laa maksud die tersendiri..
kepala IV tu utk kerja2 civil..
sub kepala 3a,3b,3c & 3d tu mostly utk JALAN :)


haha..
penat aku membebel taw..
lege dah perasaan aku ni...
bkn kua sume pon..
kang tulis byk² kang susah :)


so,
kepada kengkawan yg keje gov tu,
saye mintak maaf laa ye..
saye ni bkn anti kerajaan taw..
cume ade sikit perasaan x puas hati je :)
kite habis disini je eh..
jangan simpan dalam hati..
sume pon da setel,


p/s: mama aku x galakkan aku mendapatkan rawatan di GH :)
tapak bazar ramadhan aku pon tataw pe cite lagi..
hmmmm....



2 comments:

Dyalycious 31 July, 2009  

aku sokong gile...org gomen ni mcm semacam la perangai dia..agaknye dia pk keje gomen bagus sgt kot..tau la gaji byk dah skang..tapi jgn la belagak sgt....aku phm ape nko rase....

walaupun tak paham cite psl kontraktor ni sume...tapi nampak cam agak bengap gak la dorg tu?

konon 1 malaysia ye??hakktuihhhh...dia sorg je la sibok 1 malaysia..tapi yg len?haram...tak de idea la tu nak bagi org kenang dia...(mampus aku kene tahan ISA camni) hehehe...

.nina.z. 31 July, 2009  

haha..
aku pon kene tahan ISA gak laa kalo camni..
sebab siap wat 1 post lg..
haha..
tapi x salah kan kalo sekadar nk luahkan perasaan..

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP