Tiny Hand

macam2...banyak bende nk cite ni :p

 Monday, July 27, 2009

isk..
baca blog kengkawan ni macam2 lee jadi kat dorang...
hmm...
pastu Pn.nina sebok2 nk taw lak..
isk..
sjak bile Pn.nina suke sebok2 n gossip2 ni..
jangan laa jadi mami jarum :(


cerita 1
weekend ri tu Pn.nina n incik wan g mencari rumah utk disewa..
adoiii laa..
susahhh nyeee nk jumpe rumah....
yg ada tu rumah lama..
rumah baru xde ke..?
tapak kaki Pn.nina ni dah biasa pijak umah yg dah ada tiles..
ni umah yg simen biase je :(
takmau laa..
huhu...
at least letak laaa tikar getah ke hape ke..
cantek laa sket..
x laa kosong sangat :(

then,
toilet yg agak scary..
camne nk membuang nanti..?
feeling pon xde..!
nape lee x bg toilet tu lawa sket..?
bkn lawa cmne pon..
at least bagi lee penyewa cam Pn.nina ni berselera :(

adakah Pn.nina yg terlalu memilih...?

ade 1 umah tu,
rumah tu betul2 sebelah surau..
kire bukak pintu belakang dah surau..

kami pon cam nk sewa..
dah bayar "duit cop" dah (RM50)..
sebab makcik tu kate de orang nk sangat umah tu.
kire first come first serve laa ni.
hmmm......
tp masa anta makcik tuan umah tu balik,
kunci umah tu, Pn.nina lupe nk pulang kan :p

then otw balik umah Pn.nina berfikir...
1.kang kalo x g surau kang susah lak..
2.rumah tu kire xde pagar ngan surau tu.kire cam dok dalam surau tu..!
3.pastu petang2 de budak2 men bola kat situ.bising..!
oh..
ini x leh jadi...
then bgtaw incik wan,die pon cam berfikir gak...
so malam tu kami kensel laa ngan makcik tu..
haha..
makcik tu mengamukkk....!!!
ntah ape die beblkan kat incik wan..
malas nk tanye..
kang die beron :p

ade ke patot die suh incik wan carik org yg datang nk sewa 'selepas' kitorang tu..?
huhu..
da laa makcik tu xambik no fon org tu,
die suh incik wan cari gak..

hmm..
incik wan tensen dah..
die kate kalo ikot die,
die xmau pulang kunci umah tu :p
padan muke makcik tu..!

yee..
memang kami salah..
dah janji kan,
then x jadi,
tp makcik tu x leh laa nk marah sampai cmtu skali..
janji dengan ALLAH laa..
orang2 munafik laa...
tp makcik tu x redha n x perpegang pada "xde rezeki" & "rezeki ada di mana2"
hmm....
ntah laa....



cerita 2
untuk tapak pasar ramadhan tu..
location nye still pn.nina n incik wan blum tahu..
masih blum di panggil utk cabut undi..
mase daftar ri tu kate 2-3 hari nanti die akan panggil..
ni dah 10 hari dah ni..
daftar 17/7/09, hari ni dah 27/7/09
hmm...
g
MBI td,die kate "kami xtahu la.kne tanye persatuan"
hmm..
wondering..
sape yg lagi besar..?
MAJLIS ke PERSATUAN..?
kotor tol...!

xpe ye..
pn.nina sabar yeee....


2 comments:

Dyalycious 27 July, 2009  

sebenarnye kan..
nampak sgt makcik tu tak de penyewa lain..
tu sbb dia beron..ala...buat cite je tu..hehehe..

.nina.z. 27 July, 2009  

tu lee..
tensi i..

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP