Tiny Hand

Alhamdulillah..

 Monday, July 20, 2009

hari jumaat 17/07/2009 ri tu Pn.nina & incik wan cuti :)
sebab kitorang pegi mendapatkan 'tempat' untuk beniaga :)
incik wan da anta resignation letter dah,
so die last day kat GIANT tu 13/08/2009 ni :(

incik wan resign tu seolah² die berjihad taw..
~cheewahhhh~
ye aa...
da elok² keje, die resign then nk wat biz..
Pn.nina agak risau la..
tp xpe..
Pn.nina leh back up if anything happens
~hopefully nothing laa kan~

so kitorang bercadang nk berniaga AYAM PERCIK utk bulan Ramadhan ni..
dekat Pasar Ramadhan di MEDAN GOPENG,IPOH :)

sangat susah nk dapat tempat tu :(
kitorang kul 7 lebeh dah g MBI (MAJLIS BANDARAYA IPOH)
sampai² MBI,dorang kate MBI x handle utk tapak kat medan gopeng tu..
Persatuan dah take over..
(PERSATUAN PENIAGA-PENIAGA KECIL MALAYSIA kot)
isk..
taik tull laaa dorang ni..
so,
pergi laa kat opis persatuan tu plak..
tgk ramai gilee orang beratur...
tengah² beratur,
orang yg jaga tu kate,
"borang habis..!khemah habis payung pon habis"

Pn.nina rase nk marah pn de,
cepat nyee abis..
rasenye yg beratur kat depan ni x de laa sampai 50 orang okk...!
~khemah ade 70, payung ade 20 tapak~

kitorang still beratur lagi..
ade gak yg dah blah. boring kot..!
yg lain² tu pon x puas hati..
dorang bising2..
then memang rezeki kami kot,
die kate,
"khemah de lg 2.sape nak..?"
aik...
ada laa plak..??
tadi xde...!
haha....
dengan pantas Pn.nina menyelinap masuk dalam opis :)
yesss...
akhirr nyeee......
dapat gak tapak :)

ni baru isi borang,
tapak yg mana (location) blum taw lagi..
ntah pehapa kan..
bagi terus dah laa..
ni location tapak tu nk undi laa pe laa...
tp hari yg lain...
wat 1 hari xleh..?

hmm...
ok continuee²....
tengah nak amik borang tu,
Pn.nina tedengar phone conversation antara 'orang dalam' & peniaga(maybe)
"oi.hang ada mana?mai laa cepat.borang ada kat aku!"
seeeeee...!
sungguh kotor permainan mereka ini..

then tengah incik wan nk g bayar,
Pn.nina terdengar lg conversation..
~kali ni kat luar.ramai2 ni~
Peniaga A berkata,
"yg no 17&18 ni tapak aku."
Peniaga B plak berkata,sambil tunjuk² kat pelan tapak tu,
"yang ni tapak aku"

aikkk..
camne dorang dh taw tapak diaorang..?


then pas bayar incik wan keluar dr office tu,
pastu bg taw Pn.nina begini,
"sayang,dorang kate lg 2-3 hari dorang call utk cabut undi.pastu diorang suruh kite g lobi orang MBI utk dpt location yg cantek"
huuh,
baik x yah cabut undi kalo camtu..!


Pn.nina malas nk pk+boring dgn game ni,
tros ajak incik wan balik,
diorang nk bg tapak cantek ke x cantek ke,
kalo dah rezeki kitorang,
ade gak orang datang bli..
ye x..?!

hm..
nak dapat tapak ponn sosahh..!!

so,
bulan pose ni Pn.nina akan berniaga..
larat keee Pn.nina..?
selalunyee,
dah petang2 puasa tu,die dah x larat..
badan da sejuk2 sbb x makan :p
aiseh..
tp demi sesuap nasik,
akan Pn.nina gagahkan jua badan ini :)

semoga bulan ramadhan ni rezeki kami dimurahkan ALLAH :)
& terus dimurahkan rezeki :)
aminnn.....

6 comments:

Dyalycious 20 July, 2009  

mmg...dorg slalu camtu aku dgr..kalau ade cable sure dorg gune..tak pe..rezeki ade di mane2 kan?

insyaAllah nko larat...tolong mane yg larat la ek...

.nina.z. 21 July, 2009  

hmm..
pagi keje.balik keje g bazar tu..
xtaw sahur aku larat x nak bangun :(
salu sume mama ready kan :(

Dyalycious 21 July, 2009  

nko kan dah jadi isteri...so kene la gagahkan jugak...tak pe...20min je nak prepare sahur...saba ye dear...
tak leh nak soh mama je dah sume...

BabyChomei 21 July, 2009  

ala..pose kat umah mak ko kan..so sama jek kot..nanti ptg pose aku g merayap kedai ko aaa..jalan kaki sampai dah..ahah

BabyChomei 21 July, 2009  

ala..pose kat umah mak ko kan..so sama jek kot..nanti ptg pose aku g merayap kedai ko aaa..jalan kaki sampai dah..ahah

.nina.z. 24 July, 2009  

ne de pose kat umah mak aku..
pose kat umah aku le..
lgpon kitorang sure bebuke kat pasar ramadhan..
xsempat balik umah...

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP