Tiny Hand

kenapee laa ye manusia ni suka marah²..?

 Friday, July 31, 2009

ermm..
nape ek..?
x tahu ke sifat marah tu adalah 1 penyakit..?
kenapa kene marah², tengking²...?

saye sangat laa x suke kalo orang marah² ni..
kenape perlu marah...?
jangan di ikut kan sangat perasaan tu..

saye pon ade gak perasaan marah,
tp x laa melampau sehingga memaki hamun orang...
or marah denagn mengeluarkan kata² yang kasar pada pendengaran saye..
saye x suke dengar laa....

kenapa perlu marah..?
kenapa perlu menengking..?
kenapa perlu memaki hamun..?
kenapa perlu keluar kan kata² yang boleh menyinggung perasaan orang lain..?

kalo marah sekali pon,
xleh cakap elok² kat orang tu..?

hati saye ni mudah terguris taw..
even kalo hubby saye ter kuat kan suara tanpa ada niat utk marah pon saye dah berkecil hati...
walopon 'suara' itu bukan dituju kepada saye...
saye x suka hubby saye marah² & die pon taw..
so, even kalo kami marah, kami akan sedaya upaya cakap 'elok-elok'..


saye sangat takot kalo saye ade mengguris kan hati orang..
oleh itu, saye amat menjaga hati orang sehingga hati sendiri sakit :(

saye sangat takot kepada orang yang sedang marah,
kerana orang yang sedang marah emosi nye x stabil..
jangan dekat or else kite juga akan terkena tempiasnye...

kat budak² a.k.a kanak² bleh laa marah² utk tujuan mendidik..
kalo kat orang dewasa ni..?
adoiii....

jangan marah² ye kawan-kawan..
x elok untuk kesihatan dalaman & hati kite....

Read more...

sangattttt laaa x puass hati..

aku dari dulu lagi memang x suka dgn services yg disediakan oleh gov..
xtau laa korang camne..

1. mereka ini amat laa x friendly..
2. asal aku berurusan ngan dorang, misti kne tunggu lama..
nak bangun dari kerusi pon lambat..!
3. mereka suka nk mangumpat, even ada customer di kaunter..! nk ngumpat pon tunggu aa kami xde..!
4. yang lelaki pon dah suka bergossip. mengalah kan pempuan..
5.receptionist pon belagak...! eleh. baru jadi receptionist pon da blagak ye..?!
6.muka memang x pernah senyum...
7. selalunye saye berurusan dengan staff² yg 'senior'. paham2 laa...
8. ada skali tu, aku lak kene tunggu 'die' tu bergossip kat fon then baru entertain aku. gune fon office lak tu. heellooooo, aku yg keje kat kampeni BAPAK aku pon x penah gune fon ofis call hubby aku taw..!
9. asal tanye je, jawab acuh x acuh. cam die je sorang sebok..! abes aku ni x sebok 7 xbanyak keje laa..?!!
10. management mereka amattttt laa x bagus..

aku ni bkn berurusan dgn HQ mereka. stakat ni aku berurusan dengan
KKM(kementerian kewangan malaysia),
PKK (pusat khidmat kontraktor),
JKR (jabatan kerja raya kinta/perak),
MBI (majlis bandaraya ipoh),
CIDB (construction industry development board malaysia)
JKJR (jabatan keselamatan jalan raya)

stakat ni CIDB je laa yg amat friendly. aku berurusan ngan CIDB Perak ye :)
JKJR pon ok :)
KKM pon aku tade masalah. mereka pon sangat ok.yg ni yg kat putrajaya..
MBI n JKR pon ok. just JKR punye receptionist yg bagi 'kad pelawat' tu senyum laaa sket..
haha...
PKK je tinggal ye..
banyak aku nk komen ni...

bukan PKK je tapi di tambah dengan PKKMM (persatuan kontraktor-kontraktor melayu malaysia) cawang negeri PERAK..!

hmm..
ntah laa..
bile laa mereka ni nk friendly n give d best service to us..?!!
kalo di beri pilihan,
malas nyee nk 'ade urusan' ngan mereka ini. but i have too..!
or else no job for me n d company..!

bagi aku membebel lebeh sket leh..?
sian aku ni memendam perasaan..
kang cakap banyak2 lak kang x pasal2 ISA :p
eh..
possible ke..?

aku bukan x puas hati ape pon,
tp, kite sebagai rakyat malaysia n rata2 nye orang melayu yg aku jumpe..
cam x de budi bahasa..
kata "BUDI BAHASA BUDAYA KITA" tapii...
masa aku tulis ni aku just luahkan perasaan yg terbuku di hati jek...
bukan sume gov servant cam tu,
aku x pernah berurusan ngan 'pihak atasan'. mereka mungkin lebih professional n mereka ni sume still muda :) tp... yg 'mereka-mereka' yg kerja nye memerlukan berdepan ngan masyarakat sekeliling spt aku ni ha..
adoi laa...

macam 1 kes ni,
pihak PKK dah letak kan syarat kene pergi KURSUS kalo nk renew lesen PKK Kelas F..
ok..?
then,
lesen aku tu dah nk mati 4/11 ni..
so kene renew 3 bulan sebelum due date..
~ini adalah syarat2 yg termaktub yee..~
so, aku pon dok laa carik tempat nk berkursus...
tempat lain seperti selangor, negeri sembilan, melaka n johor sume kursus pihak PKK yg urusankan...
tp kat perak..?
pihak persatuan yg uruskan...?
then buat bkn kat perak, tp kat sintok, langkawi n etc..
bergabung ngan kedah & perlis. tempat yg disediakan hanye le 50..
hm..
logik kah itu..?
korang xde statistik ke kontraktor kelas F ni de berape kat Perak ni..?
adoii..
kalo nk kursus kat negeri lain, boleh, tp mereka memberi kelebihan kat kontraktor negeri dorang. kalo desperate nak sangattttt g kursus, dorang leh terima asalkan dah dekat sangat due date & yg dah lebis due date :)
fair enuff laaa..
tp...........

haihh..malass aa nk ngomel..
dah pegi dah pon kursus kat ABM (akademi binaan malaysia) sintok. dah dpt sijil dah pon.
sijil dari CIDB jelaa pon. sijil dr PKK kene tunggu dulu n kne amibik kat PKK perak. sekiann harap maklum..!
ni pon kursus dari CIDB. bkn PKK..

yg PKK nye kursus ada gak. tapi kat langkawi la.kursus jambatan..
tapi kalo nk g,syarat die dalam sijil PKK tu kene ada kepala buat jambatan..
sungguh x logik yee..

kite pergi kursus adalah untuk menambah kan kepala dalam lesen tu,
kalo xde kepala tu,
kite still bleh pergi kursus then time renew lesen tu, apply laa kepala jambatan tu dalam sijil..

maybe korang x paham ape yg aku bebelkan ni..
tp...
bace je laa....

lesen PKK tu camni..
kepala tu ade laa maksud die tersendiri..
kepala IV tu utk kerja2 civil..
sub kepala 3a,3b,3c & 3d tu mostly utk JALAN :)


haha..
penat aku membebel taw..
lege dah perasaan aku ni...
bkn kua sume pon..
kang tulis byk² kang susah :)


so,
kepada kengkawan yg keje gov tu,
saye mintak maaf laa ye..
saye ni bkn anti kerajaan taw..
cume ade sikit perasaan x puas hati je :)
kite habis disini je eh..
jangan simpan dalam hati..
sume pon da setel,


p/s: mama aku x galakkan aku mendapatkan rawatan di GH :)
tapak bazar ramadhan aku pon tataw pe cite lagi..
hmmmm....



Read more...

i need 'a' new handbag :(

 Wednesday, July 29, 2009

pn.nina sedang ber 'SMS' dengan incik wan ni..
mintak henbeg baru :p
hihi...
akan tetapi,
pn.nina baru je bli clutch (GUESS) kat parkson de 50%.
ohhh..very the teruja..!

ayat² power pn.nina:

"awak x rase ke henbeg saye ni dah buruk?"
"buruk x..? ce tgk ni" (sambil tunjuk part yg buruk je)
~2 alasan ni berlaku lama dah~
"ala.dapat yg murah2 je pon xpe. nk bawak g keje je"
"saye de tgk 1 kat jusco.murah je dlm RM1++.tp tatau de lg ke x"
"saye nk pake card tp takot card reject :("

ayat incik wan:
"ni utk henbeg raye ke..? camni la,awak g tgk dulu kat jusco tu de lagi ke x, then sy bank in duit kat awak. awak bli laa :)"

ohh..
baik nyee laa suami ku ini...
sayanggg awak..

so,conclusion nyee,
pn.nina dapat laa bli beg :p
yess...


p/s:
kalo dah de baby misti da x leh shopping utk diri sendiri kan..?

priority dah ke baby :)
~sebab pn.nina bkn bergaji besar :)~
soo...
honeymoonn selagi boleh..!
yeahhhh....



Read more...

tinggi tul cite2 incik wan..

huhu..
mase aku ngah bake cheese cake semalam,
ngah sebok2 kat oven mama aku tu,
incik wan leh cakap cmni kat aku,

"sayang, saye rase cam saye nk kawen lagi satu laa.."
haha..
aku gelak je..
ooo..
ade hati yeee...!!

"haa.ngan sape plak...?!"
~tiada perasaan di hati~

"ngan rozita che wan"aiseh..
tinggi tul cecite laki aku nih..
then aku jawab,
"haha... kawen laa kalo dapat. ade hati gak tu nak kan rozita che wan. die tu dah laa janda. saye yg anak dara ni pon bla...bla...bla *senset* bla...bla...bla......"
haha...

incik wan lak jawab,
"tade laa sayangg. saye memain jek. sape lee saye. saye saje je nk main2 ngan awak. saye sayang awak sorang je. blaa...blaa...bla *ayat memujuk+memuji+cover line* blaa...bla..blaaaa...."

ye laa tu sayangg...
jangan risau,
saye x kecik ati pon....
hehe....

Read more...

another good news

 Tuesday, July 28, 2009

huhu..
memula skali nk wish kat cik dhiya kite :)
happy bestday eh dear..
aku ingat nk wish kul 12 mlm td..
tetapi akibat daripada bebanan kerja yang banyak di ofis,
ditambah pula dengan perasaan kekenyangan yang melampau,
saya telah menidurkan diri saye dengan begitu awal sekali :)
huhu..
so pagi ni baru nk wish..

happy bestday dear :)
may ALLAH bless u..
cepat2 bertunang,
then cepat2 kawen...
cepat2 set up ur cafe :)
n cepat2 dpt baby :)



haaa..
pasal baby ni kan,
kawan saye,
yang bernama nurul zarina binti rosnan a.k.a UYUN,
telah menjalani ujian kehamilan di rumah,
dan keputusannye adalah POSITIF :)
ini lah gambar yg die bagi menerusi MMS semalam :)
dengan ucapan " dear,POSITIF. i'm pregnant..!"
huhu...
congrates dearr...
xsabar nk jadi mama nina :)

then pn.nina tanye kat pn.uyun,
ape yg dalam bekas biru tu..?
pn uyun kate urine die. sebab nk dapat keputusan yg lebih tepat, die tadah bebanyak..
hmmm...
sungguh tidak logik ye..!

puan-puan sekelian,
ujian kehamilan memerlukan hanya beberapa titis urine sahaja..
bukan tadahan seperti ini..
sekian, harap maklum..
~ceh.cakap cam aku penah wat pregnency test ni jek..!~

pn.nina sangat excited..
kalo kawan2 pregnant,
memang pn.nina sangat excited :p
dulu masa nurul, agee, ana & alia pon pn.nina sangat excited :)

haha...
pn.nina bile lagi..?
nanti2 laa....
tunggu incik wan stabil dulu...
and bagi laa can kitorang hanimun dulu..
ni pon idup cam hape je..
rumah xde lg,
sorang sana, sorang sini...
kami masih blum rase hidup berdua yang sebenar2 nye lagi :)



Read more...

macam2...banyak bende nk cite ni :p

 Monday, July 27, 2009

isk..
baca blog kengkawan ni macam2 lee jadi kat dorang...
hmm...
pastu Pn.nina sebok2 nk taw lak..
isk..
sjak bile Pn.nina suke sebok2 n gossip2 ni..
jangan laa jadi mami jarum :(


cerita 1
weekend ri tu Pn.nina n incik wan g mencari rumah utk disewa..
adoiii laa..
susahhh nyeee nk jumpe rumah....
yg ada tu rumah lama..
rumah baru xde ke..?
tapak kaki Pn.nina ni dah biasa pijak umah yg dah ada tiles..
ni umah yg simen biase je :(
takmau laa..
huhu...
at least letak laaa tikar getah ke hape ke..
cantek laa sket..
x laa kosong sangat :(

then,
toilet yg agak scary..
camne nk membuang nanti..?
feeling pon xde..!
nape lee x bg toilet tu lawa sket..?
bkn lawa cmne pon..
at least bagi lee penyewa cam Pn.nina ni berselera :(

adakah Pn.nina yg terlalu memilih...?

ade 1 umah tu,
rumah tu betul2 sebelah surau..
kire bukak pintu belakang dah surau..

kami pon cam nk sewa..
dah bayar "duit cop" dah (RM50)..
sebab makcik tu kate de orang nk sangat umah tu.
kire first come first serve laa ni.
hmmm......
tp masa anta makcik tuan umah tu balik,
kunci umah tu, Pn.nina lupe nk pulang kan :p

then otw balik umah Pn.nina berfikir...
1.kang kalo x g surau kang susah lak..
2.rumah tu kire xde pagar ngan surau tu.kire cam dok dalam surau tu..!
3.pastu petang2 de budak2 men bola kat situ.bising..!
oh..
ini x leh jadi...
then bgtaw incik wan,die pon cam berfikir gak...
so malam tu kami kensel laa ngan makcik tu..
haha..
makcik tu mengamukkk....!!!
ntah ape die beblkan kat incik wan..
malas nk tanye..
kang die beron :p

ade ke patot die suh incik wan carik org yg datang nk sewa 'selepas' kitorang tu..?
huhu..
da laa makcik tu xambik no fon org tu,
die suh incik wan cari gak..

hmm..
incik wan tensen dah..
die kate kalo ikot die,
die xmau pulang kunci umah tu :p
padan muke makcik tu..!

yee..
memang kami salah..
dah janji kan,
then x jadi,
tp makcik tu x leh laa nk marah sampai cmtu skali..
janji dengan ALLAH laa..
orang2 munafik laa...
tp makcik tu x redha n x perpegang pada "xde rezeki" & "rezeki ada di mana2"
hmm....
ntah laa....



cerita 2
untuk tapak pasar ramadhan tu..
location nye still pn.nina n incik wan blum tahu..
masih blum di panggil utk cabut undi..
mase daftar ri tu kate 2-3 hari nanti die akan panggil..
ni dah 10 hari dah ni..
daftar 17/7/09, hari ni dah 27/7/09
hmm...
g
MBI td,die kate "kami xtahu la.kne tanye persatuan"
hmm..
wondering..
sape yg lagi besar..?
MAJLIS ke PERSATUAN..?
kotor tol...!

xpe ye..
pn.nina sabar yeee....


Read more...

nur kasihh...

 Saturday, July 25, 2009

Pn.nina dah addicted to Nur Kasih :)
memula x follow sangat..
tp semalam tgk cam best gile..
so pas cite nur kasih smlm,
Pn.nina tros tgk episod yg lepas2 kat tv3..
walopon intenet slow cam haram,
Pn.nina tengok gak walopon cite tu terputus2 :(
hmm..
hari ni kat opis,
tengok nur kasih :p
haha....

erm..
remy ishak sangat laa kacak...
ohh...
sasa nyeee....

Read more...

saje²..suke²....

 Thursday, July 23, 2009

boring laa..
mane ntah sume orang..
kat facebook x timbul²..
salu de je yg mengomen, yg main kuiz n etc..
hmmm......

hubby pon x balik malam ni..
Pn.nina balik sana hari sabtu pas keje :(
hmm...
boringg laa :(
sume orang pon tade :(

haaa...
disebab kan keboringan tadi,
Pn.nina g website yg ada nama² utk baby :)
~nama bayi islam+maksudnye skali :)~
soooo,
ape lagi,
Pn.nina mule le mereka² + mendesign nama 'bakal' babies nye nanti :)
~sebab incik wan suh wat list :p~
Pn.nina dah de few names..
isk,
malu nk tempek..
nama² itu mestilah combination of I, S & Z bin/binti SYAHRUL IZWAN
xkire la s dulu ke. z dulu ke. asal de 3 huruf tu :p
hihi..
kalo de idea nama yg best² bagitaw Pn.nina ye....
leh masuk dlm list :)

Read more...

20 july 2009

 Monday, July 20, 2009

oh..
bestday zaheen..!

jap g kne baling telur aa..
air rendaman stokin abang ipar ko ade lagi aku simpan khas untuk mu...
nanti kasi we all plan dlu,
then baru serangg...
jangan jadi anak dara ye....
-terperap dalam bilik.
~takot lee tu~
neway...
heppy bestday 2 u...


~20july2007 = 1st time jumpe incik wan :p~

Read more...

saye dah berisi ke..?

budak² matrix cuti 2 weeks..
so mangkok 2 orang tu ade lee di rumah..
~kakak & adik = adik2 ku~

so si kakak telah meng'komen' begini terhadap diri saye,
"nape aku rase ko da gemok..?"
sume mate tertumpu pada saye :(
~mata zaheen, emy & incik wan~

eh..
ye ke.?
isk mane de...!

ye ke zura..?
ritu kite g jusco ritu ko rase aku dah berisi ke..?
x kan..?

saye sangat x puas hati..
saye asik tanye incik wan je, "btul ke...??"
incik wan kate "xde lah"

then saye tanye mama,
mama x kate ye atau tak,
mama kate "elok le tu"
tanye adik lak,
adik kate "haah.berisi sket"

aaaa...
ye ke..?
x kot..
sebab diorang da lame x tengok saye kot :)
incik wan kate x berisi pon..
haaa......

then si mangkok kakak pula berkata,
"kenape ko tamau trime kenyataan yg ko da gemok?tu laa dulu kate lagi aku gemok"
~hello...memang ko gemok ok..!~


hari ni datang opis,
abis sume orang saye tanye,
dan jawapan mereka seakan² same :(
"x gemok,tapi nampak laa berisi sket dr dulu.nampak laa lain"

aaaaaaaaaa......
oh tidak..
ni blum pregnent lagi :(

mungkin kah Pn.nina akan gemok..?
camne rupa pn nina dah gemok nanti..?
oh tidakkk...!!! :( :(



p/s:
Pn.nina pakai pencuci muke baru --> GARNIER
2 tona lebih cerah. paw kakak punye :)
~sebab paw: cam bes. kakak putihh pake garnier..!~

Read more...

Alhamdulillah..

hari jumaat 17/07/2009 ri tu Pn.nina & incik wan cuti :)
sebab kitorang pegi mendapatkan 'tempat' untuk beniaga :)
incik wan da anta resignation letter dah,
so die last day kat GIANT tu 13/08/2009 ni :(

incik wan resign tu seolah² die berjihad taw..
~cheewahhhh~
ye aa...
da elok² keje, die resign then nk wat biz..
Pn.nina agak risau la..
tp xpe..
Pn.nina leh back up if anything happens
~hopefully nothing laa kan~

so kitorang bercadang nk berniaga AYAM PERCIK utk bulan Ramadhan ni..
dekat Pasar Ramadhan di MEDAN GOPENG,IPOH :)

sangat susah nk dapat tempat tu :(
kitorang kul 7 lebeh dah g MBI (MAJLIS BANDARAYA IPOH)
sampai² MBI,dorang kate MBI x handle utk tapak kat medan gopeng tu..
Persatuan dah take over..
(PERSATUAN PENIAGA-PENIAGA KECIL MALAYSIA kot)
isk..
taik tull laaa dorang ni..
so,
pergi laa kat opis persatuan tu plak..
tgk ramai gilee orang beratur...
tengah² beratur,
orang yg jaga tu kate,
"borang habis..!khemah habis payung pon habis"

Pn.nina rase nk marah pn de,
cepat nyee abis..
rasenye yg beratur kat depan ni x de laa sampai 50 orang okk...!
~khemah ade 70, payung ade 20 tapak~

kitorang still beratur lagi..
ade gak yg dah blah. boring kot..!
yg lain² tu pon x puas hati..
dorang bising2..
then memang rezeki kami kot,
die kate,
"khemah de lg 2.sape nak..?"
aik...
ada laa plak..??
tadi xde...!
haha....
dengan pantas Pn.nina menyelinap masuk dalam opis :)
yesss...
akhirr nyeee......
dapat gak tapak :)

ni baru isi borang,
tapak yg mana (location) blum taw lagi..
ntah pehapa kan..
bagi terus dah laa..
ni location tapak tu nk undi laa pe laa...
tp hari yg lain...
wat 1 hari xleh..?

hmm...
ok continuee²....
tengah nak amik borang tu,
Pn.nina tedengar phone conversation antara 'orang dalam' & peniaga(maybe)
"oi.hang ada mana?mai laa cepat.borang ada kat aku!"
seeeeee...!
sungguh kotor permainan mereka ini..

then tengah incik wan nk g bayar,
Pn.nina terdengar lg conversation..
~kali ni kat luar.ramai2 ni~
Peniaga A berkata,
"yg no 17&18 ni tapak aku."
Peniaga B plak berkata,sambil tunjuk² kat pelan tapak tu,
"yang ni tapak aku"

aikkk..
camne dorang dh taw tapak diaorang..?


then pas bayar incik wan keluar dr office tu,
pastu bg taw Pn.nina begini,
"sayang,dorang kate lg 2-3 hari dorang call utk cabut undi.pastu diorang suruh kite g lobi orang MBI utk dpt location yg cantek"
huuh,
baik x yah cabut undi kalo camtu..!


Pn.nina malas nk pk+boring dgn game ni,
tros ajak incik wan balik,
diorang nk bg tapak cantek ke x cantek ke,
kalo dah rezeki kitorang,
ade gak orang datang bli..
ye x..?!

hm..
nak dapat tapak ponn sosahh..!!

so,
bulan pose ni Pn.nina akan berniaga..
larat keee Pn.nina..?
selalunyee,
dah petang2 puasa tu,die dah x larat..
badan da sejuk2 sbb x makan :p
aiseh..
tp demi sesuap nasik,
akan Pn.nina gagahkan jua badan ini :)

semoga bulan ramadhan ni rezeki kami dimurahkan ALLAH :)
& terus dimurahkan rezeki :)
aminnn.....

Read more...

apabila...

 Thursday, July 16, 2009

hmm..
smlm sblm tido Pn.nina & Incik wan sembang² laa..
tp Pn. nina da ngantok.cam malas2 nak layan..
macam² die nyembang..
Pn.nina iye kan aje laa..
tapii...
bile Pn.nina da agak mamai², die leh tanye camni...
"sayangg,awak nak brape orang anak..?"
P.nina tros x mamai dah sambil jantung bedegup dgn kencang..!
sebab tekejottt...!!
ahh sudahh.....
isk..
btol ke soklan tu laki aku yg tanye nih..?
pesal ngan incik wan..?
buang tebiat..?
kan dah cakap ritu,
nanti² br pk..
aiseh...

Pn.nina wat bodo je kat soklan die tu,
tp dengar laa gak sambil wat² tido :p
~konon cam die ckp sorang² la :p~
then incik wan cakap lagi,
kalo saye nak 1 team futsal leh..?
huh..?!
mak aiii...
xpon 5 orang + kite 2 :p

pastu Pn.nina jawab le,
saye nak 3 or 4 je..
tgk lee keadaan saye nanti.
kalo 3-3 anak tu operation,
3 je le anak kite.......

huh..
Pn nina sungguh x sangke incik wan akan tanye pasal anak..!
die nak baby ke haa..?
Pn.nina lak tetibe x ready :(

da laa asal aku blk kg je mother-in-law ku asik tanye..
"dah de ke blom" sambil pegang² perot Pn.nina yang agak ade lebihan isi sjak² dah kawen ni :p

dengan konfiden nye Pn.nina jawab,
"blum lg aa mak.konfemm..!!"
"dah cek ke..?"
"blum.tp konfem xde :p mak,saye nk kasi abg syahrul stable dlu :)"


tetibe Pn.nina rase x ready lg :(
sblm kawen nk sangat baby :p
nape eh..?



Read more...

ZAREENA

 Tuesday, July 14, 2009

Pn.nina rase cam nak kawen lagi skali :)
hehe :p
bkn kawen ngan org lain,
kawen ngan incik wan gak le...
tapi pake lee baju pengantin lain..
Pn.nina nk pake kaler kuning raja (lace+tudung),
then songket dark grey..
pastu color plum..
hmm...
ritu cakap kat incik wan.
"sayang, nanti kalo kite boring², kite kawen lagi skali nak..? kite pake baju pengantin lg skali. tp colour lain. pastu posing² tgkp gambar.cam kawen laaa".
hmm...
incik wan gelakkkkk je sambil geleng palee :(
~adekah incik wan fikir Pn.nina da mereng..?~

Read more...

MISSION.....

 Friday, July 3, 2009

.......... BERJAYA :)



yeahh..
berjaya memujuk Incik Wan :)
~de ke die kate nk rendam henpon tu dlm air..?!~
~sangat x patut!~

Read more...

kerana mu HENPON..

 Thursday, July 2, 2009

cerita semalam:
Pn. Nina nk bli henpon. tp Incik Wan x bagi. siap gado² lg. (Pn.Nina je laa yg gado. Incik Wan rilex je) ye arrr... Pn.Nina x puas hati sebab kehendak hati nye x tercapai. leh sakit jiwe taw kalo kite da aim sumthing, then at last kite x leh bli. bleh beli acctually, tp kang aku jd isteri DERHAKA lak :( tamau aaa.....
~kalo ikot hati Pn.Nina yg x puas hati ni, Pn.Nina beliii jek~


* * * * *


disebabkan perasaan dalaman Pn.Nina sedang membuak² untuk memiliki sebuah henset baruuu,
maka,
para² professional akademi rumah tangga kat ofis ni
telah menasihat kan Pn.Nina sesuatu :)

mereka² itu menyuruh Pn.Nina 'entertain' Incik Wan :)
kasi pujuk lebey² :)
masak utk die,
wat baik ngan die,
~kasi die terharu n kesian~
pastu time nak tido tu,
mintak lg nk bli henpon...
pujuk² lagi...
yeahhhhh.....

so,
pas ofis ni,
Pn.Nina akan tros g TAIPING..

dan yang paling penting,
kne kerja keras sket malam ni utk pujuk Incik Wan :p

wish me luck k deariess......

esok Pn.Nina akan update,
whether MISI Pn.Nina ni berjaya @ gagal :p

chaiiiyyyooookkkk.....!!!!!


Read more...

rase cam nk masak aa hari ni..

 Wednesday, July 1, 2009

Pn. Nina rasa cam nak masak je rini..
sebab..
harini 2 months anniversary Pn.Nina & Incik Wan :)

2 bln ni Pn.Nina x penah masak pon...
sian Incik Wan..
tapii..
Incik Wan x penah bising²,
xpenah ungkit²..

Incik Wan kate,
"saye xkesah sangat laa sayang, awak da jaga umah saye n pakaian saye pon dah cukup"

yehhoooooo...
tp sampai bile xmau masak kann...???!!
kann...??!!

so dearies...
any suggestion nk masak pe..?
yang senang² je taw..
sile kasi dengan resipi nye skali..
sekian terima kasehhh...
~Pn.Nina x reti masak. jgn bg resipi yg susah²~


Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP