Tiny Hand

my weight, ketam & my maid

 Wednesday, June 3, 2009

1) My WEIGHT

berat badan saye dah jd 50 kilo...
~ala. 50kg jek. bkn berat mane pon kan...? berat ideal saye = 54kg~
saye sangat kuat makan...
asik lapar jek..
dulu pon suke makan gak..
tp badan x naik²..
hmm...
memang terase badan ini sangat berat.
naik tangge pon dah rase badan berat..
seluar mmg da ketat kat ponggong ni haa...
perot pon da buncit...
adehhh....




2) KETAM

last week, saye sangat teringin nk makan ketam....
sbb ritu dulu2 de mkn ketam kat 1 restorant ni,
kat tepeng laa...
lazattt...
then teringn laa plak last week..
teringing GILE² nye teringin taw..!!
so pas hubby balik keje,
tros ajak die g..
~lunch x mkn,sbb xde selere.so, laparrr gile time tu..!~
hubby tanye nk makan kat ne..
aku jwb la memane pon xpe, asal de ketam..
die kate, ok.kite f kat sini laa.sini pon de ketam.sdap gak sy mkn ritu..
aku ok kan jek..
sampai2 jek, dlm menu xde ketam,
hubby tanye org tu pn org tu kate tade ketam..
aku da wat muke dahh..
masam jek..
~ye laa.dah teringin.then xde plak. kechewa taw. kecik ati sume de~
then aku tros bangun,
cakap "saye nk ketam gak!"
then menonong aku jln g kat kete :p

dlm kete,
hubby marah aku :(
bkn marah laa,
cam tegor,
x elok wat muke cmtu,
nanti x laa org tgk pelik je..
at least ckp cm ni,
"eh xde ketam ke..? alla.saye nk ketam. leh x kite g tmpt lain"
jgn laa tros bangun n muke masam cmtu..

aaaaa....
takotttt....
hubby marah :(
~tp die pandai aa cool kan aku balik~

tp nk wat cmne...
perasaan x leh di kawal..
aku salu kewl jek..
hari tu plak ter emo..

korang pn taw kan pe rase nye kalo teringin gile² nye teringin last2 xdapat..
misti kechewe tahap gaban kan..?
aku sampai tade mood nk ketam dah..
tapi...
last2 makan gak :p
setelah di pujuk² oleh hubby :p
legeeee...
hehehe...

ni cam teringin lagi laaa plak KETAM...



3) My MAID

maid aku ni keje nye menjaga nenek aku..
jaga ubat2 die,
jage kebersihan die,
and jaga mkn minum nenda aku tu SAHAJA...

utk kerja² umah yg lain,
mama aku upah endon lain buat,
iron, sapu sampah, kemas², lap tingkap n lipat baju sume laaa...

masak mama aku yg wat,
sidai kain sume mama yg wat,
baju aku, aku basuh sdr, iron sdr,
die just tlg mama aku cmtu2 jek..

senang kan keje maid aku tu :p


ok....
skang ni maid aku tu,
dah PREGNANT..!
~mintak cuti kat mama aku, then g buat anak ngan husband die~
aku sangat berasa yg mereka itu ade agenda..
sbb itu mempregnant kan diri...

wat keje sket uwekkk uweekkk..
masok dapor, uwekkk uwekk..
kadang2 aku nyampah pon ade,
asik baring jek...
teperok je dlm bilik....
tgk tv..!
macam mem besarr plak....
~babah aku letak tv dlm bilik tu. sbb nenek aku tido situ. itu bilik nenek aku~
samapi mama aku ckp kat die cmni,
"aku dlu pon ngandung gak. tp x laa baring jek. aku kene gak g keje. ko kire untung laa. leh baring2 time ngandung ni. x besyukur lgsg..!"
~mama ni dh stat laser laa ni.hehee...~

ritu die gado ngan mama aku,
tinggi kan suare kat mama aku,
sbb mama aku tegor die sket..
mama aku da beron skang ni..
dah tension gilerr...

minah tu plak,
kalo mama ade,
x kuar bilik...
dok ngangkang tgk tv (kot)..
~aku tatau. sbb aku x campor~
dapor pon sejak gado tu,
die x kemas langsunggg....


dan skang ni,
mama aku dah hold 3month gaji die..
takot die lari,
~tp asik tanye gaji jek. da dpt nk lari lee tu~

die plak mintak permission kat parents aku,
nk jumpe laki die,
laki die nk bwk g klinik (check-up)
~bleh ke g check up? bkn nk surat macam2 ke. xtau laaa~
mama aku x bg g..
sbb skang ni byk kenduri die nk attend,
tade sape nk jage nenek...
lgpn mama aku takot die x balik2 dah...

yang babah aku plak kesian tgk die uwekkk uwekkk,
soh mama aku bwk g klinik..
mama aku kate,
"SORRY..!! i xmau bwk. kalo u nk bawak u bawak..!. sape suh kurang ajarr"
babah aku diam jek..
hehe...
~babah taw laa tu, mama da beron. mama x laa sekejam itu kalo die x carik pasal~


hmm....
sian mama,
yg maid tu pon 1,
dh tau awak tu ber profession sbg maid,
wat laa cara maid..
x laa,
wat laa keje yg sepatotnye,
bkn susah mane pon jage nenek aku tu,
just pastikan nenek aku tu terurus je...
yg keje senang2 tu wat laa sket2..

hmm....
macam2 laaa...
ni mama aku kate die nk g holiday :p
sbb terlalu tension ngan maid tu :p
hehe..
kelakarr aaa mama...

mama...mama...





6 comments:

jay 03 June, 2009  

nape maid ko plak yg uwekk uwekk dl??
haks..ko ble lagi..aku rase la kan..ko pun da mcm maid ko la...(bkn mengangkang tgk tv =) ,tapi ehem2....)
haks...ok g wat test cepat!!!

.nina.z. 04 June, 2009  

blum laa...
sebab aku peod ritu...
ni pon sket2 lg peod...

isk..
kami blum stabil lg ni :(
pas raye br nk pegnen :p
hehe...

@naBest 04 June, 2009  

hoho...mane tau kot jay betul.....hohohohoohoohoho sbb last peod tu kadang2 bukan peod betul, tu tanda telur dh disenyawakan.. kah kah kah....

test cepat......hohohoooh

.nina.z. 04 June, 2009  

eh..
xmungkin laa dearr....!
(takot laa plak)

hope peod dtg..
next wik jek :p

aduii..

Dyalycious 06 June, 2009  

hahahahha...kan pn ana dah menaip(real life bersuara)....aku dr ritu nak komen..tapi bz...(bz sgt ke aku ye?)

btul2..bak kate jay..ntah2 dah sangkut kot...cam mengidam nye semacam je...gi beli pregnancy test lekas..

bab rezeki jgn risau...akan ade rezeki tuk anak tu nanti...jgn gusar..(bangga tak Hashimah agak2nye?)hahahhahaha

una210 09 June, 2009  

agak kekurangan hajaran maid kau itu,,,,
huhuhuhuhu,,,sabo jela

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP