Tiny Hand

hey penganten..!

 Thursday, June 4, 2009

huhu..
actually nk update blog,
tp tade story bes :p
tulis je laa pape.....
* * *
dah 1 bulan lebey aku kawen..
still de lg org panggey aku penganten :p
~cm x caye jek~
~rase cam single lg laa :p~
tapii...
kat ofis tu,
mane2 staff yg outstation yg lame x nmpk aku misti tego cmni..
~ayat wajib~
"hey penganteen.."
"camne..?"
"ok..?"
~ape yg ok nye ntah.aku ok kan je...~
yg paling aku geram tu,
dorang tanye,
"dah bape orang anak skang..?"
cehh...
ingat aku hamster ke ape,
2 minggu je bleh beranak smpai 6 ekorr...
~baru 1 bln kawen laa"
* * *
semalam lak,
ngah g bli tender kat MBI a.k.a Majlis Bandaraya Ipoh,
ngah jenjalan tu,
tenampak laa 1 booth ni..
die tules..
'FREE CIRCULLAR BLOOD TEST'
aku sangat suke bende2 free ni..
so,
aku pon g laa try,
~tgk xde org g test pon~
aku pn memula tu,
tanye laa ape mende ni...
cine tu kate ni test utk tgk perjalanan darah kite ni normal ke x,
~ooooo...~
sambil tu die tunjuk laa normal cmne bentuk nye,
x normal cmne plak,
yg normal 1 bentuk je,
yg lain2 tu bentuk x normal,
ok laaaa...
then die test kat kulit die,
nampak laa bentuk saluran darah tu cm normal,
tp de bengkok2 skt,
aku ckp laa die x normal,
then die kate die normal..
huhu...
aku iyee kan je laaa...
then die test kat aku lak,
bende tu cm scan, pastu leh tgk kat monitor die tu,
aku nmpk saluran darah aku macam berbelit..
berpusing2 darah tu mengalir
nampak laa ade bende yg mengalir + bubble²
bubble² tu oxygen :)
~aku rase laa~
then cine tu kate aku x normal, x sihat...
hampesssss.....
bace la kat pamplet tu,
kalo bentuk cm aku tu,
snang dpt penyakit kronik laa pe laa itu laaa ni laa...
huhuhu...
hampeh...
last2 die kate kalo nk sihat,
bli barang yg die jual tu..
hehe...
menipu jek...
pastu aku chow aa..
tensen je muke cine tu :p
hehe...
hmm...
die bkn doctor pon..
pande² jek..
aku saje je test bende tu,
cam best jek..
hehe...
balik umah tu,
aku cite kat mama n babah,
dorang gelak jek..
kate tu sume tipu,
len laa kalo doctor yg kate,
baru leh caye :p
badan kite bkn same ngan badan orang lain kann...

3 comments:

Jay 05 June, 2009  

yela puan zareena..hehehehehe
tp bukan ko sll sakit ke??haks...
rindu la..hehehehe(cik dhiya mst komen jap lg ckp..kat zaree jek??kat aku???) heheheh rindu nk hang out ramai2...

.nina.z. 05 June, 2009  

haha..
jum laa jumpee...

yeee...
saye salu sakit,
tp tu di sebab kan antibodi laaa...

saluran darah yg berbelit xde kaitan kan..?

huhu..

Dyalycious 06 June, 2009  

hahaha....cik dya skang bz dgn komitmen keje..cewah...(bz ngan laki padahal) hehe...

bab2 darah ni bahaya...tapi cine tu ckp jgn caye tau...

jom jumpe...jom jom...oh chup..tapi cik dhiya tak free weekdays...weekend la mari...=))

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP