Tiny Hand

keje.. keje.. keje...

 Friday, May 29, 2009

hari jumaat adalah hari aku mensubmit report, work progress n etc..
huhu..
actually ni keje QS (quantity surveyor)
seems QS aku tu dah resign March ritu,
boss aku pon soh aku yg handle keje² QS dlu tu..
bkn sume laa...
certain² je..
sbb..
dlu aku kire cam assistent QS tu le...
keje2 yg x memerlukan skill sbg QS,
aku yg wat..
contoh keje yg x perlu skill QS ialah,
wat report, wat work progress, prepare claim, tulis surat n etc..

hmm..
skang ni,
aku handle sume tu..
tp di guide oleh BOSS aku le..
aku ne taw nk wat sgt..

soo..
hari ni lepas submit sume report2 tu...
boss call aku,
~boss g outstation ri ni~
die suh tulis surat kate hari jumaat depan ni de nk wat test..
~test besi~
then die bgtau test tu name nye "capi & bolt stensil" <--- spell ikot pronounce
aku sangat laa x pernah dgr name itu..
ye laa...
aku blaja acc & bisnes dlu..
skang ni aku dlm construction industry..
ne laa aku taw terms² utk besi2 ni :p
keje aku wat report jek..
taw brape % da siap,
die nye step2..
procedure nk claim n etc..
tp bentuk barang2 yg dorang pakai,
mampos aku tatau....
tau name jek
hehe...

then aku tanye boss..
aku ckp lee aku x penah dgr pon word 'capi' tu..
huhu..
boss da mule beron ngan aku dah :(
die kate,
"kan dlu penah wat surat tu, hantar claim ritu kan da anta result test dulu tu"
huhu..
aku still blur,
then aku call laa engineer aku plak..
~engineer aku tu cam eksyen2 sket. ye laaa. cha ya nun alif. biaseeee le~
die pon kate aku pnah wat surat dlu..

aaa...
nape aku cam ilang ingatan ni..
then aku pon bukak balik segale file² sebab nk tau camne nk eja 'capi' tu..
aku ingat eja die cam ni --> 'chuppy'..
tp cm xpenah tau pon de word 'chuppy' tu..
tgk dictionary,
'chuppy' xde..
'chupatty' ade laa..
hehe..

last2 jumpe report lame tu..
bukan 'capi', chuppy' or 'chupatty'
tapi...
charpy..

hek eleeee....

hmm...
tu laa die..
kalo da terjun bidang lain ni..
mcm² perkataan pelik aku jumpe...


adoiii....
penat aku ngan charpy ni....
ntah pesal tetibe blur..

then selak2 balik surat lame tu,
mmg tade pon wat reference charpy test..
just tulis material testing...
haaaa...
so,
bkn salah aku laa kalo aku blur kann..??!!!!


projek ni adalah projek:
PLUS EXPRESSWAY BERHAD

lokasi:
JALAN DUTA
(sblm sampai tol jalan duta tu, kat jamabatan. kan ade construction. kiri & kanan. haaa. tu lee projek nye...)


p/s: hari ni hubby balik ipoh :)
hehe..
suke :p

4 comments:

Dyalycious 02 June, 2009  

aku suggest nko beli dictionary construction la kot...hehehe

.nina.z. 02 June, 2009  

tu laa..
byk perkataan pelik aku jumpe..

then kne bli dictionary begambar kot :p

Dyalycious 02 June, 2009  

hahaha...tu mcm dictionary utk hasya leh la...hehe

Anonymous,  23 June, 2009  

u keje cmpny QS dkt mana?
saya tgh mencari keje nih... ahahaha

Post a Comment

There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP