Tiny Hand

keje.. keje.. keje...

 Friday, May 29, 2009

hari jumaat adalah hari aku mensubmit report, work progress n etc..
huhu..
actually ni keje QS (quantity surveyor)
seems QS aku tu dah resign March ritu,
boss aku pon soh aku yg handle keje² QS dlu tu..
bkn sume laa...
certain² je..
sbb..
dlu aku kire cam assistent QS tu le...
keje2 yg x memerlukan skill sbg QS,
aku yg wat..
contoh keje yg x perlu skill QS ialah,
wat report, wat work progress, prepare claim, tulis surat n etc..

hmm..
skang ni,
aku handle sume tu..
tp di guide oleh BOSS aku le..
aku ne taw nk wat sgt..

soo..
hari ni lepas submit sume report2 tu...
boss call aku,
~boss g outstation ri ni~
die suh tulis surat kate hari jumaat depan ni de nk wat test..
~test besi~
then die bgtau test tu name nye "capi & bolt stensil" <--- spell ikot pronounce
aku sangat laa x pernah dgr name itu..
ye laa...
aku blaja acc & bisnes dlu..
skang ni aku dlm construction industry..
ne laa aku taw terms² utk besi2 ni :p
keje aku wat report jek..
taw brape % da siap,
die nye step2..
procedure nk claim n etc..
tp bentuk barang2 yg dorang pakai,
mampos aku tatau....
tau name jek
hehe...

then aku tanye boss..
aku ckp lee aku x penah dgr pon word 'capi' tu..
huhu..
boss da mule beron ngan aku dah :(
die kate,
"kan dlu penah wat surat tu, hantar claim ritu kan da anta result test dulu tu"
huhu..
aku still blur,
then aku call laa engineer aku plak..
~engineer aku tu cam eksyen2 sket. ye laaa. cha ya nun alif. biaseeee le~
die pon kate aku pnah wat surat dlu..

aaa...
nape aku cam ilang ingatan ni..
then aku pon bukak balik segale file² sebab nk tau camne nk eja 'capi' tu..
aku ingat eja die cam ni --> 'chuppy'..
tp cm xpenah tau pon de word 'chuppy' tu..
tgk dictionary,
'chuppy' xde..
'chupatty' ade laa..
hehe..

last2 jumpe report lame tu..
bukan 'capi', chuppy' or 'chupatty'
tapi...
charpy..

hek eleeee....

hmm...
tu laa die..
kalo da terjun bidang lain ni..
mcm² perkataan pelik aku jumpe...


adoiii....
penat aku ngan charpy ni....
ntah pesal tetibe blur..

then selak2 balik surat lame tu,
mmg tade pon wat reference charpy test..
just tulis material testing...
haaaa...
so,
bkn salah aku laa kalo aku blur kann..??!!!!


projek ni adalah projek:
PLUS EXPRESSWAY BERHAD

lokasi:
JALAN DUTA
(sblm sampai tol jalan duta tu, kat jamabatan. kan ade construction. kiri & kanan. haaa. tu lee projek nye...)


p/s: hari ni hubby balik ipoh :)
hehe..
suke :p

Read more...

bosanyeee laaaa....

 Tuesday, May 26, 2009

haduuu...
busan sungguh hr ni...
da laa rase cm nk demam....
~bkn mintak demam, tp badan ni rs x sdap laa~
hmmm...
keje pon tade sangat...
tatau nk wat pe..
ne ntah pegi nye kawan2 ku..
salu de je update blog laaaaa,
men fesbuk laaa...
ni sume pon xde..
bz sangat ke korang..????!!

hubby plak x abis2 bz nyee..
bia kan...
sayangggg sangat kat giant tu kan...?!!
~die syg GIANT tu lg dr syg aku :(~
haaa....
keje laaaaa....
keje laaa sampai &*()(&^%#@!@#$%^*(&#*
sampai tepon pon xsempat kan..??!!
eeeeeeeeeeeeeeeee....
gerammm..!!!!

da laaa bosan..
sume pon tade...

boss kat opis ni pon tade..
kalo de boss,
de gak laa bende yg nk di buat....
haduuuu.......

bosannyeeee....

Read more...

steam-iron

 Monday, May 25, 2009


pagi td saye gune iron ni utk iron baju keje...
urghh..
sangat laa best..
da laa baju tu hanye di gantung,
then hayun2 tangan jek :p
nk kasi iron ni panas pon skejap je..
dlm 30 sec kot..
isk...
dulu saye da nk bli dh..
jumpe bende alah ni kat KLCC..
ingat nk bli, utk guna time da kawen,
snang nk iron baju hubby...

~mase tu ngah de duit sket. harga dlm RM6++~
tp mama kate, "xyah laa dulu"
aisehh...
skang da nyesal,
duit pn da tade,
last2 mama yg bli bende alah tu :(
aaaaaaaaaaargghhhh...
ini x adil...!!


Read more...

luvly weekend???!

 Sunday, May 24, 2009





saye rindu hubby saye lagi :(
saye x puas laa jumpe die smlm n hari ni :(


smlm balik tepeng..
balik ngan hasya + zaheen, adik & emy..
saje je..
gi nite safari @ zoo taiping :)

then g tgk muvie @11.40pm @ tepeng central..
memula nk tgk angels & demons,
tp 18L,
si hasya x leh masok laa plak..
so tukar,
we all tgk monsters VS aliens

hari ni da balik ipoh,
sampai ipoh dlm kul 5 td..
cam x puas laa jumpe hubby,
da laa last week saye cam x cukup kasih sayang :(
sbb hubby bz sangattttt ngan giant die tu :(

rase cam rabu, pas keje nak balik sana balik ah :p
pastu khamis g keje dr taiping :)
hehe..
leh x...?

lagipunnn,
menurut calculation kat bawah ni,time subur ni :p
hehe...
mane laaa taw kot2 de rezeki :p
huhu......


Read more...

sayanngg =(

 Thursday, May 21, 2009


sayangggg,
saye rindu awak laa yanggg :(
saye cam xleh laa kalo awak xde ngan saye :(
rase cam sumting missing :(
btul..!!
td g tgk 'night at the museum 2'....
tp saye asik tringat kat awak jee...
hmm...
hari ni masuk 2 hari saye tido sorang2 taw :(
awak xkesian ke kat sayee..?
saye xmau dok jauh2 ngan awak..
saye xleh...
~tetibe rase sedeh :(~
camne ni sayang..?
awak berenti keje ke saye yg kne sacrifice...??
~saye rase cam awak je. sbb mama n babah cm nk suh kite dok cni jek~

miss u sooo much HONEY =(


sblm tido layan kan jap lagu ni..
huhu...
~layan jiwang~





Aku dan Dirimu

Tiba saatnya kita, saling bicara,
tentang perasaan yang, kian menyiksa,
tentang rindu yang menggebu,
tentang cinta yang tak terungkap.

Sudah terlalu lama, kita berdiam,
tenggelam dalam gelisah, yang tak teredam,
meme-nuhi, mimpi-mimpi, malam kita.


Duhai cinta ku, sayang ku, lepaskanlah,
perasaan mu, rindu mu, s’luruh cinta mu,
dan kini hanya, ada aku, dan diri mu,
sesaat, di keabadian.

Jika sang waktu bisa, kita hentikan,
oh, dan s’gala mimpi-mimpi jadi kenyataan,
meleburkan semua batas,
antara kau dan aku,
kita…

Duhai cinta ku, sayang ku, lepaskanlah,
perasaan mu, rindu mu, s’luruh cinta mu,




~nyte LUV~

Read more...

not-to-long post

firstly nk cite pasal weekend after my wedding..
1 week as husband n wife :)
(friday 8th May, sat 9 May & sun 10th May)


friday,8th May
khamis malam tu kitorang balik ipoh. then esoknye tu, pas amik hasya kat tadika die, kitorang balik umah hubby kat Hutan Melintang, Perak. dlm 2 hours gak laa baru sampai. balik pon sbb nk tgk baju kawen. tp x siap lg laa plak. esok nye baru siap. korang bayang kan lee. next week nye nk kawen aku x tgk lg baju nye. hangen tol aku. tp aku xleh nk marah laa kannnn. hmmmmm. da laa kne pake tudung. huhu...

petang tu gak gerak g KL. cadang nk g tgk uyun nikah malam tu. tp xsempat la plak. sebab nye, kitorang singgah kat pasar malam sabak bernam. tempat parents wan berniaga lauk pauk + ayam percik.

aku pon join laa menjual dan membungks2. tp hubby kate xyah laa bungkus2 nanti die rugi :p (sbb aku bungkus byk kot) terkial2 laa aku bungkus lauk2 tu. hehe...
then da malam sket br gerak g KL. sblm tu kitorang bungkus lauk pauk utk dinner. hubby bungkus kan aku RENDANG ITIK..
huhu...
ITIK...?????!!
euwwww...!

~huhu. tapi sedap gilerrrrrrrrrrrrr itik ni~
~nyesal kate euwwww td~

then sampai KL da lambat. so kitorang tdo la Hotel. kat mane ntah. sbb aku da tetido dlm kete.
soknye baru g wedding uyun. tu pon g petang. dlm kul 4 br sampai. sebab nyee......
hubby g jumpe kawan2 die. hubby nk bg kad kawen kat dorang. hmmm..
pastu g carik hadiah utk uyun kat IKEA..
huhu...
korang tau laa kan,
aku ni suke sangat g IKEA tu..
sooooo..
agak2 korang laa kan,
brape lame aku kat IKEA tu..?

~ye. saye pakai baju kurung :)~
*bangge* <--
tiru dhiya. die salu wat camni
hehe....
sampai kan mama aku dr ipoh dh sampai umah uyun dlu :p
pas kenduri uyun baru g genting :)


*********


-off topic-
ni cite pasal hadiah kawen aku..
from my sis + my cousin + my niece..



patot laa korang ilang time aku nk nikah ritu..
rupenye g bli bende alah ni..
neway,
thanx dear...
tp ai x berkesempatan utk pakai lg..
hehe :p
nanti ai pakai k..



***********




okeh..
sambung...

ni plak,
MY Birthday present :)
Thanx sayang..
I Luv U soooooooooooo much...!
ngeee...

hubby kasi ni kat saye :)
sempene my 25th bestday..
tapi dah pakai time g "honeymoon" kat genting 9/10 mei ritu :)
hehe...
bes2...



~Puan Zareena pun menggayakannye~

~Puan Zareena dari blakang~




kat bawah ni plak gambar2 kami :)
kire g "honeymoon" laa ni....
~bleh dijadikan bukti yang kami da kawen.. -inai merah di jari n cincin~



~kami pelok2 dalam bilik. tapi xde pape yg terjadi selepas itu ookkk. nk tangkap gmbr jek~
hehe...


sunday, 9th May tu balik Hutan Melintang nk g tgk baju. Puan Zareena drive dr genting sampai lee ke Hutan Melintang tu. Encik Wan tidor di sebelah. sian die penat. pe ntah yg penat sangat tu :p hehe...
xpe lee...
sok die nk keje...
then pas tgk baju,
malam tu balik ipoh,
tido ipoh,
sebab mama xde,
sume g hantar kakak g Pahang..
kakak masok MATRIX kat sane..
sooo.....
xde sape nk anta zaheen g skolah sok pagi nye tu,
Puan Zareena laa jd orang harapan....
pas anta zaheen baru kitorang balik tepeng..
Puan Zareena kene siapkan Encik Wan g keje plak :)
hehe...

Read more...

Majlis Bertandang

 Wednesday, May 20, 2009

Date : 17 Mei 2009
Venue : Simpang Empat, Hutan Melintang, Perak
Fashion : Muslimah Sejati (huhu)
Theme : Peach

ngeee...
some pics taken by my sis :(
~ingat nak suh MUAZ ambik kan gamba, tp die kate cam die rosak plak~



~mase nak mule berarak~


~ingat kan leh lee nek merc, tp kene jalan kaki plak. HAMPEH jek. peluh2 aku jalan taw. siap kene lintas jalan lg. kelaka gilee~


~dekat nak sampai dah~




~berpeluh dah ni. adoi..~



~khemah mereka~



~panas x hengattt. ok x muke aku pake tudung ni..?~



~menu special dorang. AYAM PERCIK. sedap wooo. makanan sume dorang masak sendiri~




~"bile leh masok...? cpat laaa. aku panas niiii..!" ~



~ legeeeee dapat ekon~



~ makan time ~



Align Center~cisss. tgk laa kaum2 lelaki tu. dah siap2 chop tempat duduk. hampeh~



~ huhu. encik wan x abes2 ngan fon die. aku dah laa panas ni. nak marah pon adee.! ~



~my family. xcukup sorang. kakak xde. die da g matrix kat pahang ~




~ thanx dear sbb datang :) ~



~ni adalah HASYA ADLEEN. sedey jek muke~
~mama die cite, kalo kat umah time2 die boring sure die kate "hasya rindu ayong laa"~
~sabtu ni hasya nk ikot aku balik tepeng :) zaheen n emy n adik pon ekot. we all nk g night safari~










Read more...

helluuu....

huhu..
lege rasenyne bile laptop (+tenet) berade di depan mate...
skang saye berada @ my home sweet home (=ipoh)
saye terpakse meninggal kan hubby saye yg tercinte demi tugas..!!
yeahhh...
demi sesuap nasik :p
siannnnnn hubby...
tadi die sms saye. time tu die da balik umah :)
"saye cam xleh xde awak laa sayang :("
hehe...
mlm ni nak potong kek beramai2..
sbb best day kami :)
Cik Zafeera, <--die xde.siann
Cik Zaheera,
Puan Zareena,
dannnn....
Puan Zaiton
byk nak cite nih..
jap g sambung k :)
daaa.....


-sambung-

kakak xde,
so hasya laa ganti :p
die yg over nk potong..
huhu....



Read more...

Happy 25th Birthday to....ME!

 Tuesday, May 19, 2009

hehe..
dah 25 taun aku ek..
cam x sangke lak...
~heppy bestday 2 me :)~

aku pon lupe rini bestday aku..
smlm dlm kul 12 tu aku baru sampai umah dari umah mentua..
~kan aku kawen kat sana 17mei ritu~
ngah angkat2 barang tu berderu² sms masok..
~kucing aku tu x abis² mengiau~
aku pon pelik..
pesal mesej byk masok ni...
ye laa...
sejak pas kawen ni henpon tu senyapppp je..
hehe...
~ye la.salu tu hubby je yg rajin sms. setiap saat n masa :p~
then sume pon wish bestday..
sampai lee ke petang ni..
asek bunyi jek henpon ni :p

::TQvm for all d wishes::

~kalo wish tu misti ade selit² pasal baby :) aminnn...~
doa² kan aku dpt baby cpt kay...

p/s:
sebenarnye byk lagi nk cite..
tp laptop tetinggal kat umah..
~ni saye kat cc.heheeee~
sok saye balik epoh..
nanti sy cite k :)

daaaa......

Read more...

heppy besday to my luvly sis(s)

 Friday, May 15, 2009

HAPPY BIRTHDAY TO YOUUUU..
YOU WERE BORN IN D ZOOOOO....
WIF MONKEY & KANGAROOOOO...
HAPPY BESDAY TOOOOO YOUUUUU......
.
.
yeayyy... *tepuk2*
.
.
to kakak & adik,
happy 18th besday..
huhu..
da 18 taun korang ek..
aku pon rase cam baru 18 taun..
hehe...
aku xsempat aaa nk wat kek utk korang..
sbb aku bz kawen :p
nanti laa eh..
next year :p
mlm ni aku balik laaa..
nak aku bli kek ke..?
tp kakak tade,
ko tiop lelen sorang2 je laa eh..
ke mama dah bli kek..?
~aku taw ko ngah bace, so plissss respon!!~
hadiah tade..!
~aku ckp awal2 ni~
sebab duit tade..
duet aku da abes..!!
hhahaha...
.
.
**********
.
.
ok ni story lain plak..
semalam hubby ku telah membawa ku pegi GIANT utk membeli beras :p
~cara halus nk suh aku masak lee tu~
kat tempat beras tu punyee le byk beras..
then saye ckp kat hubby begini,
"byk nye lee beras. giant pon de wat beras sdr ek. bagos2. saye pon tatau nk bli yg mane 1 la yanggg. kat rumah mama pakai beras pe ek..?"
then hubby ckp,
"kat umah saye mak masak pake beras ni
sambil menunjuk kat beras JATI super tempatan..
~camtu ke name die. aku ingat tempatan jek~
saye plak ckp begini,
"ooo eh. kalo cmtu ambik je lee yg ni. saye pn tatau la. saye xpenah bli beras ni. salu mama je yg bli"
~huh..mama juge!sume pon mama~
"haaa..?xpenah bli beras..?",
hubby ku cakap cenggitu sambil senyum2 kamben dgn muke yg konpius...
~misti hubby ku x sangke aku sebangang ini kan :p hehe....~
.
yeee...
Puan Zareena tak pernah bli beras....
tau makan jek...
and...
Puan Zareena tatau beras ape yg die salu makan kat umah slame ni..
~sangat dasyat kan Puan sorang ni..?~
.
then,
untuk kepastian,
tengah Q nk bayar tu,
Puan Zareena pon call laa Puan Zaiton untuk menanyakan beras ape yg salu Puan Zaiton beli...
and ni laa antara conversation kami :)
.
"ma, mama salu bli beras pe eh..?"
"BERAS JATI IMPORT"
"ooooo.."
"nape..?"
"hehe..tade pe laaaa..."
"ni esok balik ni dinner kat umah x..?"
"haaa. dinner le. mama nk masak ape..?"
"cadang2 nk masak kari ayam"
"ermm.kariiii...?"
~Puan Zareena x suke kari :)~
~tp Encik Syahrul sangat suke kari~
"untuk kamu mama masak ikan bilis jee laaa eh"
~huh. ikan bilis je utk aku..? kecikkkkkk ati aku :(~
.
pastu de lagi. panjang lagi..
xyah laaa taip ye. xbes pon...
huhu....
.
dann...
hari ni Puan Zareena masak nasik :p
nasik je laaa...
lauk bli :)
Puan Zareena x leh nk masak sbb fridge tade..
hehe :p
.
.
p/s:
nape blog aku ni aku x leh view eh..?
kosong jek...
nape eh..?
ade sesiape tahu..?
kne tkar layout die eh..?
mane nk cari layout.?
.
.
.
.
edit: 2.30pm
hubby sengeh jek tgk saye masak nasik :)
then makan dgn begitu berselere skali..
ni blum masak lauk lg ni..
nanti misti makan x hengat kan..
walopon x sedap :)
~memangggg kne masak utk die nih~

Read more...

maafkan saye sayangg...

 Wednesday, May 13, 2009

sayang,
saye mintak maaf :(
i'm sooooooo sorry =(
saye sayang awak sangat2...
kite da kawen nearly 2 weeks kan....
tapii....
hurmm....
saye mntak maaf yee...
saye rase sangat berdosee :(
tapi pe leh wat :(
saye hanye mampu mintak maaf kat awak....
hope that awak x marah sangat kat saye..
~saye taw awak xmarah~
tapii...
mesti awak terseksa kan...?
kecewa sume de...
i'm sorry my dear...
i'll try my best k sayangg...
~this i promise u~

Read more...

transformasi.. cam AF 7 lak..

 Monday, May 11, 2009

life lepas kawen ni sangat laa best..
kire cam transformasi hidup..
ape yg dulu x buat,
skang kene buat.. =)
.
.
dulu....
1. bangun tido saye x kemas katil :)
2. baju kotor hanye akan di basuh 2minggu skali :) tu pon basuh je. lipat orang lain n jemur pon org yg wat. kalo malas lipat, letak je dlm bakul. nk pakai br cari2..
~pemalas x hengattt~
3. kalo nk makan, mama yg masak. tau2 je mama pgl makan..
~yeee. saye x tolong mama kat dapor sbb saye sangat malas n saye x suke memasak~
4. kalo lapa, bukak je fridge. kompon de sumting nk mkn / minum.kire stok mknn laaa.mama yg setel sume...
5. bangun pagi je rase cam malas nk bangun, malas nk iron baju, lapa (pk jap g nk bli mknn pe n nk minum pe)
6. kalo balik keje misti tatau nk wat pe kat umah. boringgggg....
dok terperuk dlm bilik. 2gu mama jerit "ninaaaaa, makan!"
~sangat bosan kan hidup saye~
.
.
tapi skarang...
1. bangun je tido sure saye kemas katil :)
~bkn terpakse yee.tp saye dh jd rajen :p~
2. hari2 saye basuh baju. pas angkat misti saye lipat kaen itu :)
~saye da jd rajen~
3. saye kene blaja & stat masok dapor. kdg2 hubby nk air nescafe la, tea la. hmmm :)
4. skarang saye yg kene setel sendiri stok2 makanan kat umah :) kalo x, xde lee mknn utk hubby ku itu :)
5. bangun pagi saye da x malas2 dh. saye KENE bangun..!! sbb nk iron baju keje hubby. siap kan sume. so lpas die mandi xyah dh carik boxer n singlet die :) then nk kne wat air panas utk breakfast sementara hubby g bli nasik lemak..
~Puan Zareena xtahu kemampuan diri samada berupaya utk membuat nasik lemak di awal pagi atau x. skarang ni beli je dlu. later br pk nk masak x.huhu...~
6. petang2 misti de aktiviti :p --> 2gu hubby balik keje. dgr je cam bunyi kete, misti jengah ikot tingkap then lari2 bukak pintu :p hihi...
~bukak pintu sambil tesengeh2. saye pn tatau nape hepi sgt :p~
.
.
weekend ritu g honeymoon =)
~honeymoon kerr...?~
nanti la cite..
leh upload gmbr skali nanti :)
.
.
p/s: saye nk mandi ni. jap g hubby saye balik :) hi hi hi....

Read more...

few pics from my photographer

 Wednesday, May 6, 2009

gi la tgk fp ni..
photographer aku nye fp..
hehe..
saye sangat suke :)
then,
g blog kawan2 saye :)
dorang ni photographer-2-be kot :p
hehe~
or leh tgk kat my
&

Read more...

dalam dilema

Puan Zareena kat taiping skang ni...
dok ngan hubby..
sgt best rasenyee..
sume bende wat sesame..
terase idup ni lbh bermakne & terisi :)


hi hi hi..


tapi Puan Zareena cuti smpai 20 Mei ni jek..
rase cam x sampai hati plak nk tinggal kan hubby..
nanti xkan nk biarkan hubby iron sendiri baju die.
x kan nk biar hubby makan sorang2..?
x kan nk suh huby basuh sendiri baju die...?
nanti sape nk wat kan air utk die..?
dannn...... yg paling penting......
tak kan PUAN Zareena nk tido sorang2 :p
hehe~

Puan Zareena de ter pikir..

HARUS KE SAYA BERENTI KEJE KAT IPOH TU...?

&

CARIK KEJE KAT TEPENG NI..?


sooo dearies..
korang rase camne..?
perasan aku nk dok cni laa..
~kan tempat seorang isteri adalah di sisi suaminye~

Read more...

my BIG day..!

 Tuesday, May 5, 2009



ni de sket pic kawen aku...
~by non-professional photographer~
sambil upload aku layan wonderpets...
huhu...
~linie, tak dan ming ming juge. wonderpets datang membantu. hari ni dorang nk slamat kan sekumpulan biri-biri. yg lg 1 tu wonderpets gi bercuti tp de gak haiwan yg dlm kesusahan. haiwan pe pn tatau. malas nk tgk dh.huhu....~


1st of MAY 2009
.awak misti ngah gabra kan sayang.



.sebab saye pon bedebar gile ni. walopon kawan2 saye de depan mata ni ha.




.dah selesai. aminnn. sempoiii la sayangg. awak lafaz sekali jek.

.ngeeeee...besh gile.




.sangat suke pic ni. grab from dhiya's blog. hehe.
.TQ dear. aku cam rase aku cun lak.


.ce tgk pic ni. de ke patot hubby aku pelok adik...???!!!.



.ni plak time malam berinai. hanya saye sorang yg bersandng.



.pas dorang menepung tawar, saye kene ciom tangan dorang.





2nd of MAY 2009

.ketibaan pengantin LELAKI. tapi nape 2 orang LELAKI ni plak yg pegang bunga manggar..?.

.hehe. best taw kawen.







.time ni malu woooo. kene posing kat pelamin. dh la ramai org kat situ.




.ni plak malam tu. potong kek. best gak pake gown nih. rase cam cinderella plak.huhu.


.haa. ni plak acara memperkenalkan ahli keluarga kat pengantin LELAKI. sume orang participate. bile name kene panggil, kne dtg kat penganten then letak duit dlm dulang bawah tu pastusalam penganten.
~collection kitorang malam tu RM400++~
-tu je pic yg ada-
-nk tunggu pic dr dhiya. die byk ambik gmbr-

daaa.......

2nd May ritu gak my dearies accident. gi baca cite kat blog dhiya. sib baik x jadi pape. masa jay call aku ritu, bederau darah aku. dh la balik dr majlis aku lak tu. adoii.korang ni macam2 lee...pasni cik dhiya jgn bawak laju2 k. mase cik dhiya gado ngan apish pon jgn bawak laju2 taw. to jay n arl pasni jgn tamau naik kete ngan dhiya plak. babah aku kate, kawasan tu mmg salu sgt orang accident. k la, take care eh dearies =(

Read more...

saye adalah PUAN ZAREENA

ngeeee..
Puan Zareena..?
janggal rasenye..
hehe...
btol ke dah kawen ni..?
isk..
sampai skarang aku rase cam x caye jek da kawen :p
skang ni aku kat tepeng :)
ikot hubby balik umah die :p
ahad malam da blik,
sbb isnin hubby keje..
sian hubby :p
bermule lee kisah aku sebagai suri rumah tangge..
~xlame pon. sampai next wik jek :p~
semalam Puan Zareena telah membuat sesuatu yg die x penah wat pd hari isnin sebelum ni..
Puan Zareena telah bangun pagi (dulu bgn pagi gak. tp bangun nk g keje. bkn wat keje umah :p) & wat operasi OPS KEMAS..
huhu..
tau2 je le ye umah bujang camne...
dimulekan dgn cuci kain, mop lantai, kemas umah, sapu sampah, cuci toilet & lap2 pe yang patot..
ngeeee...
sblm cuci kain sume2 tu Puan Zareena iron kan baju hubby die. kan huby die nk g keje. then hubby die g bli nasik lemak utk breakfast n saye dgn bangge nye membancuh nescafe :p
hehe...
~salu bli sendiri nasik lemak~
then buat keje sume, petang tu Puan Zareena tido x ingattt...
huhu..
penat doe..
hari ni lak..
just basuh baju n kemas2 baju hubby jek :)
skang ngah 2gu hubby balik anta lunch & kitorang lunch same2 kat umah :)
hehe...
jgn jelesss....
ok..
chiaw...

Read more...

saye da KAWEN..! yeayyy....

 Sunday, May 3, 2009

huhu..
saye dah slamat kawen...
::010509::
encik suami berjaya melafazkan akad 1 kali jek :)
cayalah..!
jap g nak balik taiping..
~kan i cuti 16 hari. pe lagiii....~
soo...
nanti aku upload gambar eh..
skang ni yg jumpe gambar2 sebelum majlis sanding jek..
hmm..
ni de sket pic2 sblm majlis :)
kire The Making of... laa ni :p

















de byk lagi nk letak..
tp bz nih..
sok laa ek :p
hehhe...

Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP