Tiny Hand

dah 23 haribulan ni. azam baru xde lagi..!

 Wednesday, December 23, 2009

saket perot niii...
period~ :)
fuhhh..
sib baik x excident lg :p
hehe..

dulu kalo period, Ya ALLAH saaaakett sangat..
misti amik MC..
xleh bangun!
baring + tidoo je..
pastu letak hot water bottle kat perot!
-wajib!

then g check rupenye de CYST..
so da buang cyst tu,
da ok banyak sket :)

skang ni pas kawen plak,
dah kurang sket period pain nye..
just cam sengal2 n x larat sangat je :)
better then b4 kawen :)

update blog pon cam tede mood....
tp nak gak hapdet!


sooo,
today dah 23rd Dec 2009..
1 week je lg nk New Year..
~masihi eh. hijrah dah tahun baru dah~
azam baru masih blur² lg..
tapi dah ada laa yg memangggggggg dah berazam :)
~ayat ape nih?~
hopefully azam ni bukan sekadar azam je laa eh....

ok..

1st of all,
nak sempurna kan solat...
~azam tiap² tahun ni :(~

second...
ready utk pregnant :)
~dah janji ngan incik wan, diz year baru nk try conceive~

third........
nak kena ada saving
~jangan shopping ntah pehapa. simpan duit. kot² terrr-prgnen nanti senang~

lastly....
nak ubah diri
~bukan Botox or etc. tp nak jadi isteri mithali. nak improve cooking skills & menjadi suri rumahtangga separuh masa :) tamau malas² dah~

ni 4 yang utama :)
then yg lain² tu biase laa...
typical zareena kann...

1. nak laptop baru -kaler pink!
2. nak handbag -last!
3. nak bli umah -xsemestinye diz year. next 2 years pon xpe :)
4. nak lebih banyak masa di habis kan di rumah mentua :)
5. nak bagi incik wan boroyyyyyyyyyy :) -yg ni diz year pon dah start :p
6. nak attend sume wedding kawan²
7. nak simpan rambut panjang -arahan incik wan!

ade lagi ni...
tp cam xleh pk laa..
cam sakit perot..
nanti ingat,
kite tambah² laa eh..

daa~

Read more...

beruk oh beruk~

 Tuesday, December 15, 2009

tak tahu beruk mane satu yg nak pilih..
meksis ke
selkom ke,
dee-gee ke,
strimik ke,
or,
pi wan wai mex..?
dee-gee & pi wan wai mex confirm mmg xde line kat area umah aku yg dekat ngan exit jelapang nih..!
yang salu main2 pon ngan beruk yg diberi nama selkom..
beruk meksis ni haa ngah guna...
agak ok laaa...
daripada beruk selkom..
strimik lak xleh nk bawak ke mana saja plak....
kesian laa plak asik kene tinggal umah je..
hmm...
toksah dok pk banyak laaa zareena oii..
ko bukan ade leptop pon...
tak yah laa bli dulu..
tunggu dah de leptop / pisi baru pk nk bela beruk yg mana..
ok...?!
layan tari tirana jap...
daa~

Read more...

hmm...dok sorang lagii :( boringggg neeee~

 Wednesday, December 9, 2009

boring nyee dok sorang2 ni..
kat TV lak de cite NUR KASIH..
adam ngah cipon2 ngan nur...
erghh...
nak gak cipon2..
tp incik wan tade :(

td incik wan tepon :)
"sayangg, hari jumaat nanti kite jumpe eh..!"
hi hi hi..
rase cam nak g jumpe boyfren lak :p
isk...
xsabarrr..!

walopon kadang2 incik wan tu suke carik pasal nak gadoh & menyakit kan hati...
tapi....
saye amat merindui beliau....!

Read more...

tak tahu nak hapdet apa. boringgg sesangat..

 Thursday, December 3, 2009

kenape laa kat opis aku ni da tade network..?
tetibe je ilang..
ade sesape ke yg meng-godam..?
pastu ade x sesape yg sudi ambik upah membuat network di opis ku ini..?
ala..
bkn opis besar pon..
opis kontraktor aje~
aku seperti dh terputus hubungan ngan dunia luar..
dengan beruk-ben yg cam cilakeeerrr nye..
aku bayo RM 98 sebulan taw..!
~bkn aku bayo pon. opis bayo~
tp macam cilakak. cilakak pon tak cenggitu..
bikin sakit ati je..
beruk-ben yg prob ke, leptop yg bangang..?
dah laa skang cam takde moooooooood je manjang..
selera pon kureng...
pesal..?
suar yg dulunye longgar kini sudah ketat..!
erghhh...
incik wan lak outstation..
hmm..
tensi²...
tido sorang lagi laa haku..!
blog kawan² dah x terfollow..
apetah lagi blog² yg jual pelbagai henbeg~
owhh...
memangg save duit..!
siyes tak tau nk hapdet ape..
tgk kawan² len dh bekobar2 nk kawen..
selamat membuat preparation..
aku dulu prepare ala kadar je.
sbb untuk hantaran mereka kasi notis 2 bulan jek..
hampeh~
kepada cik zura, saye xleh baca blog anda. pesal ntah...
xleh load abis..
memandang kan new year bakal menjelma,
next post will be my AZAM BARU :)
ngeeeee~

Read more...

salam aidil adha

 Thursday, November 26, 2009

esok da rayerrr aji..
samat rayee sume :)
mintak ampun & maaf segala salah silap ye :)

pn.nina sedang berada di rumah ibubapa nyee :)

suppose raya kat simpang 4,
tp disebabkan incik wan terkena demam,
maka, raya lee kat ipoh :)

pn.nina sedang bersenang lenang di atas katil :)
berada dlm *room-sweet-room* die..
~bilik ku, syurga ku~
owhh..
sangat rinduuuuuu kat bilik ini...
rinduuu nak surf tenet 'dengan aman' kat dlm bilik..
rindu nak golek2 atas katil sambil berangan2..
rindu nk tido atas katil ni 'berseorangan'
rindu kat zaman 'itu'..
zaman yg xde orang kaco..!!

ni kejap lagi ni kang ade laa suara2 memanggil..
"sayanggg, mane towel saye..?"
"sayanggg, nak air teh"
"sayanggg... ne awak ni. meh sini laa dok ngan saye"
hmm..
sangattt penat bile dah jd isteri :(

ni sib baik pn.nina aman sket..
incik wan ngah menyembang ngan incik daddy :)

soo...
nyte dearies..
sok bangun awal taw..!

Read more...

bz..bz..bz.....

 Thursday, November 19, 2009

hmm..
~mengeluh~

pn.nina bz..
x cukup rehat :(
bz kerja :(

incik wan pon bz :(
ulang alik ipoh-puncak alam..

skang ni plak incik wan seakan² dah jadi drebar lorry :(
kalo bleh,
incik wan nk pn.nina naik lorry sesama ngan die g hantar barang serata malaysia ni :(
~ohh..x sanggop pn.nina dok dlm lorry tu menjelajah malaysia~


pernah skali tu, pn.nina ikot incik wan g anta barang kat segamat,
dah laa jalan kat tangkak tu cam scary semacam je..
dgn lorry xde aircond nye,
dgn lorry wat hal (xmo start) nye mase nak gerak tu,
sib baik kat tempat yg 'scary' tu x plak lorry meragam...
pastu sbb takot lorry wat hal lagi,
kitorang tido dlm lorry dgn enjin x dimatikan.
kalo matikan enjin takot xleh start dah pastu :(
yg paling penting, pn.nina x mandi..!
ohh... sungguh x sanggup..!

hmm..
skang ni incik wan pon dah kurang rehat.
asik bawak lorry je..
kengkawan kat opis ni pon dah kata incik wan dah cam jadi drebar lorry plak :p
hehe...

xpe laa sayangg,
ni 'training' utk awak...
babah kata, kalo nk berjaya,
kene mula dr bawah..
kene tahu buat semua kerja MACAM babah :)
ni die tengah train awak laa ni...

pn.nina lak kadang² jadi bujang balik,
tp bujang skang ni,
kalo nk kuar kne mintak izin,
kalo dulu, nak kuar, kuar je la..!
~last week incik wan nk g yong peng. 1 hari perjalanan tu! memula suh pn.nina g umah cik dhiya. nk tumpang tdo sbb incik wan kate die xlarat nk blk dr yon peng hari tu gak..! pn.nina dah excited gile dah sbb cik dhiya ajak g kebun skali :p kul 6 pagi pn.nina dh bangun. excited nye pasal. tros kejut incik wan suh bangun, nanti lambat sampai umah cik dhiya. last² incik wan kata, "awak dok umah je la. saya balik mlm ni gak. saye dah x penat dah". dengan kecewa nye, pn.nina SMS cik dhiya pepagi buta tu kate xjadi g :( dan pn.nina merjauk 1 hari!!! hmm.....~

hmmmm..
sambung²...

ingat kan bile incik wan dah berenti kat GIANT dlu,
leh laa we all duduk together²,
tapii..
skang ni lagiiiiii 'stress' :(

mama kata,
pn.nina kene sacrifice sikit..
kalo nak die berjaya...

kan bes kalo incik wan tu keje opis je,
kuar kol 8.30 balik 5.30..
hari² cam tu,
sabtu ahad cuti..!
malam leh jalan², tgk wayang..
kalo outstation pon, kadang² :)
tapiii....

xpe lee..
dah ni yg incik wan nak,
die taknak keje ofis,
die kate kalo die keje ofis,
otak die x berkembang, lemau, penat :p
hi hi hi..

biarlah die berjaya mengejar cita² die,
cita² pn.nina hanya nak sebuah keluarga yang bahagia..
~kira cam pn.nina ni xde cite² nk jadi executive laa ni. hehe~
pn.nina nak jadi suri rumah je..
suri rumah yg ber-degree..!
hahaha...
kalo kerja pon,
kerja yg senang²..
kerani ke, typist ke~
hehe..
bleh..?

dan bila pn.nina berjauhan ngan incik wan camni,
lagi laa pn.nina rasa cam TAKNAK menamatkan zaman halimunan ini :(
~bukan taknak, tp belum bersedia :( ALLAH lebih mengetahui~
tapi kalo ALLAH nak bagi,
pn.nina terima~
~tapi rezeki x datang bergolek tanpa usaha..! yeahh....~

dan sampai sekarang,
pn.nina still rasa yg KAMI ni still cam couple yg x kawen lagi.
hehe..
serious~


Read more...

di suatu petang yang hening ~

 Saturday, October 31, 2009

yee..
ini cerita benar...

disuatu petang jumaat yang hening.....

sedang puan nina membebel² x tentu pasal kat incik wan..
~x ingat sebab ape punca nye~
pott...pet..pot..pet..
blaa...bla..blaaa..bla...

tetibe incik wan berkata..

selagi awak kawen ngan saye,
awak jgn riso, sume saye tanggung..

DOSA AWAK SUME SAYE TANGGUNG TAW..
dan saye dah pun meREDHAI awak sebagai isteri saye..
JAMINAN SYURGA UTK AWAK TAW..!


hmm..
baru puan nina berhenti membebel..
sambil terharu dan terkedu..
DOSA nyee puan nina membebel kat suami kan..
~dosa yg tu sindiri tanggung :p~

tapii..
puan nina suka laa bile incik wan cakap cenggitu :)
cakap pasal agama² ni..
suke sangat dengar...!!
ape² yang incik wan cerita pasal zaman RASULULLAH S.A.W pon puan nina suke dengar :)
pasal issue semasa pon puan nina suke dengar..
best cara incik wan cerita :)

tp incik wan x marah pon..
kdg² saje je die carik pasal,
bg puan nina bising²...
agaknye,
xlengkap kot idup die kalo x bg puan nina membebel..!
kadang² tu tengah puan nina bz membebel,
die leh tesengeh² je..!
bikin panas hati je..
bile dah tesengeh² camtu,
malas aa nk continue membebel,
diam je tros.
malas nak layan..!

penat taw membebel ni..!!



puan nina dah ingat dah pasal pe puan nina membebel,
sebab nye,
incik wan gi solat jumaat pake selipar puan nina..
die takot seliper die ilang..
amboii..!
~
kaki incik wan size 9, kaki puan nina size 5. bayangkan...~

Read more...

sape baekkk..? leh tulun x..? hehe :)

 Monday, October 26, 2009

sape baikk...?
leh x tolong..?
dapat gak pahala :)

leh x tulung ajar camne nk install garmin dlm henpon..?
dok google² pon x pandai2...
pastu bile install pon cam xleh gune je :(

tolonggg laa..
plizz..
plizz..
plizz...

malas nk g kedai..
rugi je RM50 :(

Read more...

vacancy(ies)

 Friday, October 23, 2009



ni adalah post yg ke-100 saye :)

kali ni nak bagi tahu bahawasanya,
office di mana saya bekerja ni ada vacancies :)
so sesape yg nak apply,
leh laa anto resume :)

vacancies ni terbuka kpd semua..
except sahabat² saye..
sebab..
saje je,
saye malas nak bekerja dengan kawan² yg saye kasihi :)
bagi saye,
sahabat adalah hanya untuk di kasihi, dan meng-hang-out kan diri + happy..
tamau stress²
~err..ade point ke pe yg diriku tulis ni?~


ok..
ni die jawatan² kosong yg ada :)
kalo nak apply,
anto resume ke cosignsb@yahoo.com



1. Site Supervisor


calon² mesti lah mempunyai Diploma in Civil Engineering. tapi kalo xde doploma tapi ade experience menjaga tapak binaan serta menjaga pekerja² tapak binaan yang sememang nye banyak songeh itu, pun leh apply. sile kann :)
~pekerja² opis saye ni kdg2 menyakit kan hati :(~



2. IT Executive

calon-calon of coz lah kene ada at least Diploma in IT kalo bleh majoring in web design.
sbb boss saye nak orang tu wat kan website + maintain mengikut ape yg di kehendaki & diarahkan..
kalo nk lg power, korang wat siap2 website (contoh) baru utk boss saye tu, kasi die impress sket. website lama --> www.cosign.com.my
~eh ada taw yg blaja IT tapi tatau wat web site..!~



3. Sales Executive

calon-calon utk post yang ni lak mesti le ade lesen memandu kereta dan juge kereta (kalo xde kete camne nk wat sales). pastu kene suke berjalan² berjumpe orang :) and yang paling penting money driven. sebab, kalo dapat kan projek, komisyen menanti anda..!
projek (JKR) lak paling kurang RM20,000.00 leh dapat. bayang kan kalo anda dapat atleast 1% komisyen. haaa.. dah berapa..? gaji bulan lagi...
isk..
kaya²....



4. Engineer

calon-calon engineer ni kene ada 1st degree Civil Engineering. de experience ke xde experince ke saye pon x pasti. cube try test je la eh :)


k laa..
saye nk g kl ni..
nak jumpe encik suami :)
saye merindui beliau..
pastu sok nak lawat baby alia juge berjumpe ngan sahabat² kesayangan saye:)
daaa....

Read more...

yang mana 1 eh..?

 Wednesday, October 21, 2009



.com


ke

.my

ke

.com.my .....?



Read more...

sihir

 Thursday, October 15, 2009

betul ke ada sihir ni..?
kenapa orang melayu ni suka sihir yee..?
~isk.bkn melayu je la. cina india sume pon suke~
tak suke seseorang je,
hantar sihir..!

isk...
pn.nina penah gak la dgr cite sihir² ni cam santau & etc..
tapii..
camne santau tu dorang hantar..?
tepat, cepat & tangkas...
guna khidmat nationwide express courier ke...?

hmm...
korang percaya tak sihir² ni..?

pn.nina dolu² percaya² camtu je..
sehingga terjadi kat diri sendiri tanpa disedari sehingga pergi berubat dan ternampak sendiri 'benda' yang di hantar tu keluar dari badan...


patot laa pn.nina rase lain macam je badan ni :(

sedih sangat rase nye..
sanggop orang islam buat camtu..
tak suke orang tu je,
hantar 'benda' kacau...

siap bleh top-up lg kalo dibuang..
mungkin 'penghantar' tu dah kasi standing instruction kat bomoh agar top-up 'benda²' jika 'mangsa' dah berjaya mengeluarkan 'benda' tu dr badan..

mungkin..?

isk....
kalo fikir logic akal,
memang x masok akal..

jenuh berfikir semalam,
camne 'bende' tu leh ada dlm badan pn.nina..?

kenapa pn.nina terkena sama..?

nauzubillah...
syirikkk..!

Read more...

apabila bapa mertua ku bersuara...

 Monday, October 12, 2009

bapa mertuaku
pn.nina
incik wan




"nina, umo ko dah berapa skang..?"

"25"

"sebelum 30 ni, ko beranak 4. pastu bile umo ko dah 40, anak² ko da besar. leh muda balik. skang ni tumpu jaga anak. pastu leh jaga bisnes"

"ha..ok laa sayang 1 thn sorang anak"
~sambil senyum lebar~

aduhai..
mereka ni menunggu anak kami ke..?

jangan kate bapa mertuaku yg tanye,
makcu pon ritu dok tanye

"ko ni merancang ke or memang tak dapat..?"
~kire xdapat la tu kan? pn.nina x makan ubat ye~

aiseh..
weollss nak halimunan pon potong je :(
~da laa baruuuu je dok together²~


ok laaaaaaaaaaa...............
kite kensel laa halimunan..
kite try next month eh..
sbb skang dah t.a.k. s.u.b.u.r :p

tapi..
pn.nina windu incik wan laa :(
tatau bile incik wan nak balik :(
die baru jeeeeeeeee pergi meninggalkan diriku :(

owh....
seksenyeeee :(

Read more...

nak gedix² bleh x..?

 Saturday, October 10, 2009

nak gedix² panggey incik wan "abang" leh x..?
semalam tgk nur kasih tu,
cam bes je si nur tu panggey adam tu abang :)

tp,
incik wan tamau dipanggil 'abang'
ahhh..
nak panggey gak..!
hehe...
cubee...try...test :)

*gedix yg terlampau*
~ok byeee... ai nak balik hutan melintang ni jumpe 'abang'~

Read more...

wahhh.....xsangke..! *dah edit*

 Friday, October 2, 2009

xsangke diriku berjaya menjual 3 naskah TAFSIR AL-QURAN tu..!!
satu pencapaian yg membanggakan..!
~bangge weh even br 3 je dpt jual..!~
tapii...
terasa diri ini x proper semasa berurusniaga tu..
sbb x menutup aurat time deliver kat customer,
pasti customer pelik + ragu² kan..?
seseorang yg jual TAFSIR AL-QURAN x bertudung :p
sooo,
pasni kalo anta kat customer,
kne pake selendang aa...
~selendang da bli banyak. siyes...! asik bli jek. tp xtahu nk start bila. doakan saye ye :)~


then,
uollsss please laa nasihat kan pn.nina tu...
cakap kat die,
"weh. jangan..! simpan duit. untuk kesenangan masa depan"
arghhh...
uollsss taw x die nak bli henbeg coach..!
sebab die die 'voucher' RM200..
tolong laa nasihat kan die agar jangan tergoda dengan beg² itu..
tolongggg laa eh..!
perasaan die tgh meluap2 tu..
kepala otak die dah xleh pk bende lain dah..
hanye henbeg coach yg menjadi idaman tu je yg berlegar2....!!

dah laa..

nak g wat kek utk cik zura yg nak bertunang esok ni..
mama suh..
mama kata,
"buat laa kek utk zura. xkan pegi esok tangan kosong je"
so, sepantas kilat tanye ade x bekas kosong kat 'pn.zura' :)
dan 'pn. zura' pon dah anto bekas tu di rumah saye :)

daaa

**edited**

to cik dhiya,
cenggini lee bag yg saye mahu itu..

owh..
sangat mahal..
800++ :(




xleh bli ye pn.nina..!!!!


tapi kan, kat orkid syah tu,
de beg ok laa..
tp x laa ok sangat,
tp benafsu gak laa :p

kalo bli yg ni ok x..?
ke kumpul bli yg coach carly tu..?

Read more...

AL-QURAN [tafsir]

 Wednesday, September 30, 2009

kawan² sekelian,
sesape yg nk bli tafsir Al-Quran,
pn.nina bleh tlg beli kan :)


Harga RM 125 je :)


ade macam² color...
biru, pepel, merah ijau & pink
~pn.nina of coz bli kaler pink :)~
pastu come with beg gambar kaabah :)


ayat² di tafsir kan 1-1 taw..
tafsiran bahasa melayu yg kite sume faham..!
cam pic kat bawah ni :)
surah AL-fatihah & Surah Al-Baqarah
~ni pn.nina scan taw~

so,
sesape yg berminat leh SMS saye ye :)

beli laa..
masa lapang leh bace :)
terjemahan die kite leh paham..
siyes..!
bile dah paham pe yg kite baca,
kite pon dapat pahala :)
juge boleh di hadiah kan kepada yg tersayang :)
bestday ke, hantaran ke :)

Read more...

raya.....1430H...20.09.2009

 Monday, September 28, 2009






20-09-2009
canteq date ituew :)
::SAMAT HARI RAYA..!::

raya ni pn.nina x sempat nk ber posing² ngan incik wan :psbb bz layan tetamu,
then pn.nina buat² sebok kat dapor :p
hua hua hua..
~nak tgk pic, tgk kat fesbuk ye. malas aa letak kat blog. banyak lalat :p~


pn.nina kne belaja masak ngan MAK-in-law nye tu..
anak die kan suke makan masakan ibunye :)
tapi kan,
bile tgk MAK masak,
senang gile mak masak.men campak² je dlm kuali tu..
dan ini la hasil nyee :)
untuk makan brekfast pagi tu..


pn.nina agak janggal raye thn ni,
sbb pagi2 raye takde lemang, ketupat & nasik impit..
raye ke-2 baru de..
mak kate die da boring makan rendang, kuah kacang tu sume..
~kan mak meniaga sume tu :p~
hehe...
xkesah laa..

ni plak kawan pn.nina,
nadiah ismail
kawan time kat matrix :)
die keje kat KPMG :)
die kawen last year,
09-08-08
mase tu lg 2 weeks pn.nina nk betunang :)
skang da dapat twins lagi :)
mase pn.nina kawen,
nadia x datang,
die nk due dah..
baby kuar 5 mei 2009 :p
mase dlm pantang, pn.nina g lawat die,
mase tu die de kat umah makcik die kat ipoh ni :)
nadia janji nk dtg time raya..
so die dah tepati janji nyee :)
skang da besar daa baby die :)
~semangat badan nyee~
::muhammad ARIF & muhammad RAIF::
pn.nina pegang si abang :)
muhammad ARIF
~bile pn.nina nk pegang baby sendiri..?~

Read more...

ohh...ahad yg indah...!

 Sunday, September 27, 2009

indah nye ahad apabila SI DIA bertitah,
"sayanggg, hari ni saye tamau makan..!"

ohh..
adakah titah itu keluar dari mulut incik wan..?!
adakah benar...?
benarkah...?

pn.nina menjawab,
"haa..??btul ke..? nasik tamau..?"
"tamau"
"nasik goreng nak..? sy goreng jap.."
"tamau"
"mekdi? kfc..? jap g sy nk g bli dabel cis beger"
"tamau"
"err...btui tamau makan..? kene makan gak, nanti pengsan. saye wat cucur nak..?"
"haa..ok. awak wat kan saye air teh-o & cucur. saye nk cicah ngan sos cili LIFE"

dan pn.nina menyediakan cucur itu (dengan segera ye. takot incik wan berubah fikiran) bersama2 perasaan tak percaya bahawasanya incik wan tamau makan nasik arini :p
hehe..
taraaaaa....
~nape cucur ni x kembung haa..? pastu die x bulat. camne nk bg kembung & bulat..?~


dan pn.nina dapat makan double cheese burger kegemaran beliau dgn aman dan damai tanpa di ganggu & di paw..


ohhh...
alangkah indahnye ahad...
lagi indah JIKALAU tiap2 hari ahad incik wan tamau makan nasik..
makan cucur & teh-o je...

andai lah JIKALAU itu menjadi realiti.....
alangkah indah nyeee...
hehe....

Read more...

cam bosan je :(

 Wednesday, September 16, 2009


skang ni cam bosan lak nk ber-blogging..
xtaw nape :(
hmm...
pesal eh..?

Read more...

nak raye dah eh..? hmm... SAMAT ARI RAYA..!

 Tuesday, September 15, 2009

bile ntah nk wat private blog ni. nk wat private post pon cam malas. saye ni dah dikire melanggar perintah suami dah ni :( ohh sayangg.... maaf kan sayee..! korang rase mane better..? private blog or private post..?
~dah banyak kali tanye dah kann..? :(~

sangat cepat mase berlalu..
dah pon nak raye..
baju da bli ke..?
dahh :)
kale itam+kelabu :)
same ngan incik wan :)
baju kami ade kerawang² ;)

kuih raya baru buat sket,
nk buat banyakkkkk taw,
utk mama :)
mak :)
n makcu :)
~makcu yg meng'pow'~
xcukup masa aa...
ni pon pn.nina ponteng gi niage :(
terpakse lee,
kalo x,
xwat kuih leeee pn.nina thn ni :)

diz year pn.nina beraya tanpa mama, babah, kakak, adik n zaheen disisi :(
pn.nina beraya dengan mentua :)
camne eh..?
experience yg baru ni :)
misti seronok kan..?


incik wan pon da bayar kan zakat fitrah pn.nina :)
RM14 je utk kami berdua :)





ehhh..
jap²..
de lg 1 story..
tadi ade excident kat roundabout LABU :)
~pn.nina = tipikal driver sebab memperlahankan kenderaan utk melihat eksiden :)~
de 1 kete merah ni masok dlm 'roundabout' tu..!
adoi laa..
jenuh pn.nina pk camne kete tu leh masok dlm tu..
bebendul jalan a.k.a road kerb a.k.a pembahagi jalan yg kaler itam putih itam putih tu,
x rosak pon..
terbang kot kete tu :p
hehe..
TOTO tu pon misti pening camne nk angkat kete tu kuar kan..?








SELAMAT HARI RAYA DEAR(ies)
MAAF ZAHIR DAN BATIN
saye mintak ampun dan maaf di atas segala salah & silap saye..
jika ade terkutuk, terkata, tertampo, terkecik kan ati korang etc.....
maaf kan dosa² kecil saye itu..
kite 0-0 ye..
..AMPUN DAN MAAF DIPINTA DENGAN SEIKHLAS HATI..
~bersama² memohon maaf. jgn sebelah pihak jee mintak maaf. btoi x..?~
:: pn.nina x sabar nk beraya ngan incik wan. camne lee perasaan 1st time beraya ngan suami :) ::




.::pasni hapdet blog pasal raye lak eh::.
.::JEMPUT DATANG BERAYA KE RUMAH :) ::.
.:: SILA CALL / SMS SBLM DATANG ::.

Read more...

private post

 Thursday, September 10, 2009



sile masok kan 123456 sebagai password..

Read more...

lipan VS ulat gonggok

 Tuesday, September 8, 2009



"
sayanggg, baik² sana ade lipan..!!"

"haaaaaa...!!!!! manee...???!!"

"tuu.."
sambil menunjuk ke arah sesuatu yg tengah pening² lalat akibat daripada terkena semburan shieldtox oleh pn.nina :)
kesian kan die diseksa begitu :(

"tu bukan lipan sayang. tu ulat gonggok :)"

"ooo. ulat gonggok eh..? hehe.."
malu ai taw :p



Read more...

ramadhan yg indah :)

 Sunday, September 6, 2009

hari ni we all cuti :)
(ahad)
hehe..
pn.nina telah merengek2 kpd incik wan supaye tidak berniaga hari ni :)
memula incik wan nak g gak...
pastu setelah termakan (makan yg x membatal kan puasa) pujuk rayu pn.nina,
maka, kami berehat2 saje di rumah..
cutiiii.. yeayyy...!

so, plan for bukak puasa today adalah di CASUARINA HOTEL..
yang di biayai sepenuh nye oleh pn.nina :)
~ye arr. dah laa xgi niage, duit x masuk. lg mau paw incik wan :p~
ape salah nye pn.nina belanja incik wan..
bukan selalu..
slame ni pon incik wan da byk berabis :p
minyak kete pn.nina beliau yg isi :)
beli barang harian juga menggunakan duit beliau :)
segala bill2 yg datang juge beliau yg settle kan :)
tidak lupe juga bill tepon pn.nina :)
hehe....

pas berbuke, xkan balik umah kann..?
misti aa g jusco..

tempat wajib..
hmm..

mane lg nk g..
jusco je laa...
tu je shopping complex yg agak best yg ada :(

sempat gak laa incik wan paw pn.nina buku...

bukan 1 or 2..
tapiiiii...

TUJUH

~incik wan sangat suke bace buku SEJARAH & SEJARAH..!~
pn.nina da boring dok MPH tu lelama,
~sebab hati meronta2 nak menjelajah kedai kasut+baju+etc~
pn.nina pon kate le,

"beli je laa buku tu. saye belanje :)"
incik wan pon buat2 x tahu nk bli mane 1 bile dh di offer gitu :(

last2 pn.nina kate dengan se ikhlas hati,
"ambik je laa semua"
hmm..
7 buku beliau ambik..!

hampehh :(

xpe lee...
bia aa die wat collection..
tu minat die,
dari die bli control car ke ape ke,

bek lee bli buku kaan
..??
lgpn dah byk gak buku2 cenggitu kat umah ni :p

for sure laa pn.nina x pernah baca buku² tu sume..!!!
:p huhu...











hehe..
sebenarnye,
malam semalam pn.nina & incik wan tido lambat.
sebab bersembang :)
pas sahur (kul 4) br tido :p
macam2 cite kuar..
lame gile kan menyembang..
xsedar diri sok keje :p
kan da x g niage hari ni :p


semalam juge baru pn.nina tahu yg incik wan ni sangat aktif mase skolah dulu,
(sekolah agama sultan azlan shah, bota, perak)
~b4 diz pon tahu.tp x banyak laa.tau die men hoki n wakil daerah olahraga je..~
die atlit skolah (tp bukan olahragawan. sb x pecah rekod cam proyos :p)
die debator
pemantun skolah,
penyajak,
syarahan agama sume laa..
siap jadi tokoh ko-kurikulum lg..
x lupe juge ketua editor majalah skolah..
huhu...
adoii laa...
hebat gak yee..
pn.nina terasa sangat kecil,
pn.nina, ape pencapaian anda di sekolah...?
hampeh je kann..?
hahaha...
hari sukan kalo leh xmau datang :p
memontenggg je keje nyeee :p
paling benci yg kne dtg petang utk kumpul mata utk rumah sukan tu.. pn.nina pon da x ingat die rumah ape.. rumah ijau kot.. huhu.. eh ye kee umah ijau..?

incik wan sangat meminati sejarah,
sehingga kan die asik ajak pn.nina g muzium, egypt & sewaktu dgn nye...
aaaa...

camne nii...?
pn.nina salu fail sejarah kat skolahh..!!?

~
kalo lulus sejarah ianya adalah 1 miracle :p~
hihi..

Read more...

kisah ayam percik

 Tuesday, September 1, 2009

haluu..
da lame x hapdet kan..?
suriee lee..
~eh sedap x kalo letak nama anak ai SURI~
ai bz laa :p
haha..

siyess..
bz gileeezz..
xde rest langsung...!
~pagi keje di opis, petang ke pasar lak.tp tengahari ai curi tulang tidur di surau :)~
sehingga lah ai jatuh sakit :)
dan telah meminta cuti 1 hari dari incik wan :p
so semalam,
31*08*2009 kami x gi niageee :)
hehehe...

::hari ini nk menggunakan 'ai' sbg kata ganti nama diri::

incik wan sempat lagi mengejek ai,
die kate ai sakit sbb ai da lame x menjenguk, menjengah apatah lagi menerjah shopping complex..
cisss...
maka dengan itu,
incik wan telah membawa ai ke jusco malam semalam..
~pergi jusco kol 10. emm jadi lee. walopon berada di sana selama 1/2 jam je~
dengan harapan ai akan sihat selepas itu..
huhu..
~sihat gak laaa sket.heheee :p~

so,
mari kite bercerita tentang biznes ai skarang ni.eh biznes we all. silap aa. harap ampun ye inciik wan. ai lak lelebih :p

sblm tu ai nak kasi taw yg u all patot berbangge ngan ai..
sebab ai da pandai potong ayam skarang :)
owhh..
seumur idup ai, ai x pernah potong ayam 1 ekor..
salu mama ai beli da siap potong. tinggal basuh then tros masak je..!
kalo mama ai tahu yg ai dah pandai potong ayam,
misti sejuk perot die melahirkan ai kann...?
owhh..
~makcu ai sudah pon berbangge ngan ai,harap maklum~

ok2..
biznes we all stakat ni,
ALHAMDULILLAH...
syukurrrr sangat...
dalam masa 1 week we all biz, we all ade saving dlm 1k++ :)
tapii...
penat nye hanyee ALLAH je yg tahu..
terawih mmg we all x gi..! ^mengaku^

nak ucap TQ sesangat kat kawan² yg banyak bg support..

camne..?
sedap x..?
kalo rase manis tu,
biase lee..
memang resipi CHEF WAN begitu :p
hehe...

kpd cik dhiya yg sudi nk rase ayam percik buatan incik wan..
sampai ke shah alam ai export. incik wan patot berbangge yee.. .

kepada cik zura + incik muaz kerana sudi singgah di gerai we all yg x seberapa ni..
sehingga kan cik zura telah digigit oleh semut..
~ni pic semut² tersebut.ai juge telah digigit. sangat sakit+gatall..!!~


ok..
sambungg²..
incik wan di bantu oleh zaheen a.k.a adik ai a.k.a adik ipar nye
mamat yg memakai topi kuning tu pula ialah kezen ai yg dulu nye praktikal di hospital ipoh dan sekarang beliau telah pulang ke kampung halaman nye di terengganu :)


ini adalah gambar ayam yg sedang di masak :)
~gambar² ini di ambil pada hari yg berbeza ye puan² sekelian~

yang ni pula hampir2 masak :)



incik wan sedang melihat kualiti ayam yg di bakar oleh zaheen yg tidak berpengalaman..
ai telah salah membeli apron untuk incik wan. apron biru itu adalah apron yg sepatot nye di pakai oleh pemotong daging. bukan taukeh ayam :(


2 gambar di bawah ni saje je ai snap utk kenang²an..
hehe..


cube tgk 2 pic ni..
susunan tanda harga itu..
susunan yg teratur itu di susun oleh ai,
kerana ai tidak bekerja pada hari itu,
so ai datang pasar awal. ai ikot mereka menaiki van..

susunan tanda harga ni pula disusun oleh mereka..
kerana ai pergi ke pasar selepas waktu pejabat :)
owhh..
sangat x teratur...
lelaki ni mmg keras tangan eh..?
ai baru tinggal kan sehari,
gerai dah x cantik :(
tanda harga itu hanya bertahan selama 5 hari saje :(
sebab dah koyak+kotor di kerjakan mereka :(
hmmm....



hari sabtu+ahad ritu,
we all tambah lg 2 pemanggang..
ayam pon tambah sket dr hari² biase..
incik wan mengimport bala tenteranya dari simpang empat, hutan melintang, perak..
adik² ipar ai datang membantu :)
::amly+intan::
jap de gambar x..?
haa...
adeee..
~yang tudung hitam tu intan, yang baju hitam tu amly~
see...
ai terpakse wat price tag sementara yg baru,
sementara menunggu price tag lain siap..
~ ai dah mintak tolong supervisor opis ai tlg wat price tag yg baru guna mana² off cut buat signboard. tp x siap lagi. bile ntah nk siap ~

dan...
jualann we all pada hari ni..
~hari yg ada 2 pemanggang~
mencecah RM1k++
hehe..
ALHAMDULILLAH.....



kepada kawan² yang lain,
sile lee ke gerai ai tuu..
yg blum singgah,
singgah leee...
sapot ai..
rase lee ayam yg hubby ai wat...
nanti u all komen aaa kat ai k...
yg dah singgah & rase,
meh laa singgah lg :)


Read more...

Patriotik..

 Thursday, August 27, 2009

saye x pernah nk gantung bendere ke hape ke :p
kat opis ni jee gantung bendera :p
x patriotik kan sayee ni..?

tp td otw gi opis,
kat radio sinar.fm de lagu merdeka..
ala..
yang tanggal 31, bulan 8, 57 tuuu...

tetibe saye nyanyi dengan bersemangatt..!
haaa..
baru patriotikk :p
hehe....
~bes lak lagu tu :p~

::terase cam da lame gile x nyanyi lagu NEGARAKU sambil bediri tegak::
~nanti saye hapdet pasal ayam percik yee~

Read more...

bapa yang baik kahh..?

 Thursday, August 20, 2009

incik wan bermandi hujan bersama si kecik,
~xde keje tol laki aku ni~
::hasya adleen::
~kalo sesape yg x tahu, hasya ni adalah anak sepupu aku~
kemudian mereka sambung mandi air paip sambil shampoo..
sampai menggigil budak kecik tu :p
pn.nina x join di atas sebab² tertentu yang x bleh di elakkan :)
huhu..
so jadi photographer je laa...

~suke diz pic~






~dancing laa konon~







haha..
ni aku nk cite sket pasal budak kecik ni..
hari tu die terdengar aku panggey incik wan HONEY..
pastu,
ringtone incik wan ialah lagu honey..honeyy..sugar..sugar..
~ala..cam iklan digi tu~
pastu die kate,
"uncle wan honey, ayong sugar"
hmm..
ye lah hasya..

start dr hari tu,
die panggey hubby aku HONEY weh..

haritu mase die nak balik,
dah bye sume dah,
die bye uncle wan kesayangan die tu...
"BYE HONEY"
haha..
sume gelak,
kate kat die,
"hasya kene panggil 'uncle wan' "
"tak nak. hasya nk panggil honey jugak!"

ohhh tidakkkk...
pn.nina ada saingan..?!! :(

semalam jumpe die,
die da x panggey honey dah..
mama die dah saiko die laa tu..
die kate "tu HONEY ayong. bkn hasya"

Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP