Tiny Hand

Waktu Operasi Pos Laju IPOH

 Sunday, January 19, 2014

Ni nak bagitau......

Hari ahad pun PosLaju bukak kaunter.
Makanya,
Hari ahad pun ai boleh pos barang uolss.

As long as ai ada kat ipoh la.
Kalau ai ada kat luar kawasan,
Tak dapek laaa nak nolon.
Heheh...
Lain lah kalau ai bawak stok together2 & PosLaju 'sana' bukak kaunter ke tak ;)

Ai rela tau pergi PosLaju hari-hari demi uolss.
Hahahahaha...

Lagipun sekarang PosLaju dah x bagi "plastik balut" tu FOC tau?
Kene beli uuuuuu!
Nasib ai ada stok.
Dedulu ai suka ambik bebanyak kat PosLaju.
Hehehhe.
Ada gak "baik"nya bila sikap tamak ni kan?
Huhu..

Nanti bila "plastik balut PosLaju" ai dah abis, baru ai pk nak beli plastik balut ke or ai balut pakai plastik mydin. Huhu....

Kalau pakai sampul prabayar RM6 tu boleh jugak. Tapi kecik. Ada barang x muat.
Kalau shawl muat la.
Kalau YouWhite/YouSlim Mana muattt!

Ok.
Kesimpulannya disini adalah;
Hari AHAD pun ada postage ;)

K bye~

Read more...

2014

 Wednesday, January 1, 2014

Assalamualaikum 2014.


Harapnya tahun 2014 ni lebih baik dari sebelumnya. Walaupon pengakhiran 2013 sedih sikit 😭 

Semoga aku jadi manusia yang lebih baik tahun ni. 

Tahun ni aku nak focus more on FAMILY. Nak jaga laki aku leklok. Nak jadikan beliau gemok gedempol. Hahahaha...

So, permulaan 2014 kami mulakan dengan aktiviti berfoya-foya. Rasa cam dah lama gileeeee tak berpoya. 

Decision nak berpoya ni pun buat last minute. Memangggg last minit. Sampai ada issue laaaaaa!

Tapi tak kesah la. Redah je. Pedulik!
Sambil nyanyi lagu zizan & kaka
-Bawaku Pergi

Memang we all nak lari dari realiti...
Lari dari kewajipan tanggungjawab penting..
Lari dari kenyataan & mula kisah dongeng. 

Buku merah memang tak lupa la! 
Dan ofkos belum tamat tempoh..
Hahaha...

K bye~



Love,
Zareena Bebe
•Dalam kereta otw ke JB•


Read more...

Jet lag lagi?

 Saturday, May 11, 2013

ku rasa kan...
ku still jet lag lagi laa...
walaupun dah 2 weeks ku balik..!


logic ke 2weeks pun still jet lag?
ade tak orang spesis aku ni?



serius.
aku still ikut masa kat sana lagi.
Mekah kan -5jam waktu Malaysia.

ce bayangkan,
sekarang ni everyday pukul 2pagi belum tentu ku dah tidur.
which is, if ikut normal Zareena Bebe, beliau pukul 10malam dah menguap tahap gaban!
nak ajak beliau tengok midnight movie?
toksah harap..!

kalau 2pagi waktu malaysia.
ia adalah pukul 9malam waktu Mekah.
lepas Isyak.
Isyak sana pukul 8.15 camtu...

dan sekarang ni,
pagi aku otometik akan jaga pukul 8.30pagi!
dan sepanjang 2weeks ni lah, subuh aku subuh moyang gajah!
laki aku kata, dia kejut pun aku x bergerak mahupun berkutik.
tidur mati!
 

lepas tu,
bila kat office,
time-time pukul 12.30 camtu,
aku dah pening-pening.
nak kena nap kejap.
hmmm.....


bila nak berakhir ntah.
dah rasa sangat berdosa bila asyik subuh gajah!





Read more...

Petanda Orang Sakit Jiwa

 Friday, May 10, 2013



ok.
sumorang dah baca kot pasal ni?!


at the first place,
memang aku sangat terasa.
isk..
tapi tak la terlalu obses sampai everytime pun nak snap?!


tapikan,
saye sangat la tak setuju.
KENAPA SAKIT MENTAL PLAK?


OK.
mari kita berfikir secara positif.


kalau kita ke sesuatu tempat.
contoh; Dataran MBI,Ipoh, Perak
kita makan disana.
(aku le tu)
then kita snap pic,
and upload to FB or IG..
caption: Dinner with Nasik Goreng Ikan Rebus
kawan2 kita mesti tanya sambil terliur air liur meleleh..
"weh. katne ni?"
"kat MBI terrace"
"wujud eh nasik goreng ikan rebus? tak pernah dengar la plak. sedap ke?"
"sedap gile!"
"okeh. nanti gi Ipoh nak datang sana makan"



Ape yang kite leh simpulkan dari situasi diatas?
1. kawan kita bukan orang ipoh. so bila dia dtg ipoh dia dah tau nak makan apa n kat mana.
2. ada ibu mengandung mengidam NGIR. taktau mana nak carik. so kita telah membantu meringankan tugas beliau sambil memberi petunjuk.
3. kawan kita yang dok Ipoh pun boleh mempelbagaikan kedai makan dihujung minggu!
4. kita telah menolong menjana ekonomi & mempromot Ipoh Perak. Dimana waktu itu adalah TAHUN MELAWAT PERAK. Secara tak langsung, kita telah berbakti dan menyumbang sesuatu kepada Negara!
5. kita telah secara tak langsung mempromote kedai makan orang tu. Sekaligus, rezeki mereka bertambah melimpah ruah. disebalik itu, pintu rezeki kita pun Allah buka.
6. apa guna beli henfon memahal kalau bila kita berperangai suka mengupload itu dah dicop sebagai SAKIT MENTAL?
7. kita ada handphone canggih dengan camera bermega pixel tinggi. Rugi aa kalau simpan je kan? Apetah lagi bayar kat Telco mahal bukan main bulan2.
8. Hidup kita singkat. kalau boleh semua memories kita nak capture. Sukati la! Hidup kite!
9. Lagi 1. Dunia sekarang tanpa sempadan. Semua dihujung jari. salah ke kita menyumbang sesuatu kepada komuniti? Then ia sebagai sokongan kepada orang yang cipta segala application kat App Store tu.
10. Dah memang pe'el kite semua camtu. sesikit nak ambik gambar. Sesikit nak snap. langsung tak camera shy!



bagi aku la kan,
tak patut aa orang tu cakap kita semua ni Sakit Mental!
ohh....
saya tak sakit mental OK!
sampai betul hatinye?!


hahaha...
kesimpulannye....
saya sangat terasa!


ok lah.
yang kau nak terasa pesal?
tu kat kat OTTAWA.
Malaysia tak cakap apa pun..!
Malaysia lagiiii suka sebab boleh menarik pelancong untuk datang sini bila mereka tgk kita banyak makanan sedap. Tak susah pun. cari hashtag je. takpun explore kat InstaFood.
hahahaha...
 
 

Ok Bye~

Read more...

ZARIZ Collection by Zareena Bebe

Assalamualaikum.


Entrepreneur Wannabe!!
Tajuk cam designer harapan negara je kan?
macam la aku design sumenye.
hehe...


Alhamdulillah.
saya dah start online bisnes saya balik.
kali ni jual Tudung.
and coming....adalah Baju Kurung.
cominggggg lagi? 
InsyaAllah bende2 lain plak.


Sudilah kiranya LIKE FB page ku: 
dan sudilah kiranya FOLLOW Instagram:  

Instagram



dan sudilah kiranya.....
membeli barangan jualan saye :)


kat bawah ni ku tempek sesikit barangan jualan. 












semoga dengan bantuan LIKE & Follow korang tu,
rezeki ku murah melimpah ruah.
boleh jugak buat modal repair atap rumah :)
hehe...

adal lagi banyak design.
tak sempat upload je ni..
nanti tengok kat FB & IG tau!


Thanx!
bye~
 






Read more...

Gwiyomi

 Saturday, April 27, 2013

Comel gilerrrr ahhh...

Suka tengok yg NORA DANISH buat!





Nora, buat la full version.
Cute sangat la awakkk....


Saya yang perempuan tulen ni pon dah berapa kali dok ulang-ulang-ulang tengok,
Inikan pula si jejaka tulennn..??
Hahahaha..



p/s: original punye tak secomel nora danish! Yeeeehaaaa....

p/s: rasa cam nak nak buat gwiyomi jugak pastu post kat keek. Hahaha...

p/s: paling suka adalah part cium 6 jari. hew hew hew.............




Read more...

UMRAH 2013

 Wednesday, April 24, 2013

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah, saya dah selamat sampai ke Tanahair yg tercinta.
Pagi tadi pukul 750pagi 24.4.2013.
Flight MAS ;)

Sekarang ni saye tengah demam. Teruk gak la. Suara takde. Tekak sakit. Batuk x berhenti. Sampai rasa nk kene asma. Ajaibnye, kat sana ku x kene asma pon. Walaupon sana berdebu! Haaa...


Mencari Damai di Baitullah.
Dari Malaysia, ku dah niat, ku pergi sana, ku taknak bawak 'DUNIA'.
Aku memanggg betul2 'MENINGGALKAN DUNIA'.
Nikmat giler!
Best!
Tenang!
Legaaaaaa sebab dah mengadu macam2 kat Allah!

Ok lah. Ni ku tempek 3 pics.
3 dah la. Tak larat ni. Pening.
Oh ye. Tadi lepas turun flight, masa tgh nk tunggu ambik beg, phone dah ringing. Agaknye kontraktor sume rindu aku kot~
Huhu...







Read more...

Away~

 Thursday, April 11, 2013

Dear all,

I'll be away for 2weeks to perform my UMRAH.
Pergi with hubby, sister-in-law & my eldest cousin.

Harapnya,
Segalanya dipermudahkan & berjalan dengan lancar.

Nebes!
Eksaited!

Nak jadi tetamu Allah.
Pergi ke tanah suci dengan membawa banyak dosa ;(
Ya Allah!

Flight insyaAllah pada 12 April 2013.
jam 9.25 pagi.
So kena ada kat sana before 5am.
Pergi dengan tour agent Bahrulmazi.


Sekarang mood asik nak dengar lagu opick je.
Lagu talbiyah.

Rasa tak sabar!

Doakan kami semua selamat pergi & balik eh.
Semoga Mendapat UMRAH yg mabrur.
Semoga kepulangan kami ni nanti ada perubahan diri masing-masing ke arah yg lebih baik..

Saya dengan rendah hati memohon kemaafan dari kalian semua.
Sekiranya sepanjang persahabatan kita ni kami ada lakukan kesalahan, terkasar bahasa dan terasa hati.
Kami hanya manusia biasa yg mempunyai iman yg nipis & hatinya sentiasa dibisik syaitan.
Maafkan kami ye ;)


Last but not least,
Saya sayang kawan-kawan saya!

Read more...

Make-Up Remover paling ohsem!

 Saturday, March 30, 2013

Bagi aku la kan,
Ohsem gila benda ni!

Tau sebab apa?
Sebabbbbb....
Nak tanggalkan mekap,
Tak yah pakai cotton 4segi tu.
Apetah lagi cotton buds.
Hew hew hew..

Letak kat tapak tangan,
Then tenyeh je kat muka.
Segala kotoran mekap akan tertanggal..
Then leh trus cuci pakai cleanser.

Haaa..
Ohsem tak?

Untuk pe-mekap yang tidak tegar seperti aku, makanya,
Ia adalah ohsem la.
Sebab, kadang2 terlupa bawak cotton 4segi muka tu.
Dalam handbag bukan ada mekap pon..!
Hmmm...
Ada lip balm nivea je.
Takpon sebatang je lipstik.
Itu pun makan tahun gak nak abis n beli baru.
Ye lah.
Bayangkan la,
Loose powder aku dah 3 tahun x abes2 lg. ntah elok ntah idak. aku pakai ok je~
Heheh..

Ok.
Tu je nak cite

Make-Up remover Biore.
Harga: doploh hengget lima kupang.
Beli kat UO (uda ocean) GM, Ipoh.
Skarang bukan GM dah.
Dah jadi Angsana Mall.
Hmmm..
Tp ku tetap panggil GM.
Lantak!




Read more...

FIXI, DUBOOK CERITERA & LEJEN PRESS

 Thursday, March 28, 2013

SALAM!


sekarang ni,
ku tengah gila NOVEL!
*sebenarnya dari zaman skolah dah gila novel!*


dulu ku kenal publisher ni je;
Alaf 21.
Kaki Novel.
Buku Prima.
Penulisan2u.
Fajar Paker.
dan lain-lain.

tapi skarang,
ku aim & borong dari publisher;
(tak pasti SFP & SeLUT ni same ke tak. hehe. x habis stadi lg :p)


buku-buku ni, ayat2 nye lebih santai...sempoi & cerita yg ringan.


lepas ni mungkin akan ada banyakkkk lagi perkenalan dengan publisher lain.
budak lembs  nak mamps cam gue ni, haruslah lambat.
lagi pula, memang sifat pemalu ku sangat tebal di sanubari.
eh??!


biasalah,
aku ni dok cerok to'kun,
suka ketinggalan zaman.
orang lain dah berzaman baca buku2 cenggini,
aku plak baru je jumpa..!
takpelah.
jodoh lambat.

seee....
gaya penulisan pon dah ala-ala dorang dah ni.
hahaha....

yang pasti.
ku sangat suka!





my first collection of Fixi:
MANGSA
*tak baca lagi. laki aku potong Q. kene baca NGERI dulu*





My First Dubook Ceritera collection;
DARI TANJUNG MALIM KE KLCC
*Fdaus Ahmad tu senior laki aku kat skolah agama di Seri Iskandar rupanya. sama-sama debate katanya!*
*Rasanya aku dah jadi peminat karya FdausAhmad*
*Laki aku buat muka tak puas hati. tatau KENAPA? hmm....*

Terbaik!



My first Sang Freud Press collection;
SEKSI OVARI

Lejen Press first collection ku;
AWEK CHUCK TAYLOR
*tak baca lagi. kawan ku kata kene sediakan tissue bebanyak.*






makanya,
lepas ni,
nak borong semua buku dorang!
SEMUA ye!
S.E.M.U.A!

agak-agak kat Ipoh ni takde stok,
nanti aku nak meroyan kat laki aku,
sampai dia bawak aku gi Lejen Shop kat Subang tu!
tak kira!




Read more...
There was an error in this gadget

♥ Thanx ♥

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP